Cele mai citite
 


China: Laptele contaminat cu nitriţi ar fi provocat moartea a trei copii
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mass-media oficiale chineze au anunţat vineri decesul a trei copii şi îmbolnăvirea a încă 35, care consumaseră lapte provenind de la două fabrici din nord-vestul Chinei, contaminat după toate probabilităţile cu nitriţi, informează AP.
Încă un pacient este în stare critică, menţionează pe pagina sa de internet Pingliang News, un ziar oficial din provincia Gansu.

Cele două fabrici de lapte au fost închise, conducerea acestora este anchetată şi experţi în domeniul alimentar şi medical urmează să determine sursa de provenienţă a nitriţilor.

În 2008, şase copii chinezi au decedat şi sute de mii s-au îmbolnăvit după ce au consumat lapte contaminat cu melamină.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China: Laptele cu nitriţi care a provocat moartea a trei copii a fost contaminat intenţionat, susţine poliţia Moartea recentă a trei copii şi intoxicarea altor 36 din cauza consumului de lapte contaminat cu nitriţi în nord-vestul Chinei, sunt consecinţa unui gest intenţionat, au anunţat luni anchetatorii evenimentului, prin intermediul agenţiei oficiale Xinhua, transmite EFE.
China confiscă din nou zeci de tone de lapte otrăvit cu melamină Autorităţile au confiscat în nord-vestul Chinei 76 de tone de lapte praf contaminat cu melamină la peste doi ani de la un scandal precedent care a cauzat decesul a şase bebeluşi şi îmbolnăvirea altor 300.000, a relatat vineri mass-media chineză, informează AFP.
Informaţii despre lapte contaminat cu o toxină cauzatoare de cancer provoacă îngrijorare în Balcani Informaţiile potrivit cărora laptele din Balcani ar fi contaminat cu o toxină cauzatoare de cancer au provocat mare îngrijorare în regiune, relatează marţi agenţia Associated Press, menţionând că autorităţile au făcut apel la calm până când vor fi finalizate testele oficiale.
Ţurcanu (ANSVSA):Rezultatele probelor de lapte vor fi gata în circa două zile;laptele presupus a fi contaminat nu a ajuns la raft Rezultatele celor 1.076 de probe de lapte prelevate de inspectorii sanitari-veterinari vor fi gata în aproximativ două zile în condiţiile în care laboratoarele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) sunt suprapopulate iar laptele presupus a fi contaminat nu...
Irimescu:Este posibil ca fermele de vaci să fi furnizat lapte contaminat şi altor fabrici de brânză;se fac verificări Ministrul Agriculturii nu exclude posibilitatea ca fermele de vaci din Dolj şi Argeş care au livrat laptele societăţii din Curtea de Argeş, unde au fost găsite 25 de kilograme de brânză proaspătă contaminată cu E-coli, să fi furnizat lapte şi altor fabrici, iar în acest context autorităţile au început...
ONU a stabilit cantitatea maximă de melamină tolerată în alimente ONU a stabilit marţi cantitatea maximă de melamină tolerată în produsele alimentare, la doi ani după scandalul laptelui chinezesc alterat, care a produs moartea mai multor nou-născuţi şi îmbolnăvirea a peste 300 000 de copii, informează AFP: