Cele mai citite
 


CJ Ilfov caută alternative la decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma spitalele din judeţ în azile
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Ilfov s-a pronunţat împotriva închiderii spitalelor din localităţile Buftea şi Periş şi caută alternative la decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma cele două unităţi spitaliceşti în azile de bătrâni.
În şedinţa extraordinară, convocată de preşedintele CJ Ilfov, Cristache Rădulescu, consilierii judeţeni au adoptat în unanimitate o hotărâre prin care se pronunţă împotriva închiderii spitalelor din Buftea şi Periş.
La cererea preşedintelui Cristache Rădulescu, s-a decis ca experţii consiliului, împreună cu managerii celor două spitale, să găsească o soluţie legală pentru înfiinţarea unor centre medicale în parteneriat public-privat în cele două localităţi, astfel încât locuitorii din Ilfov să beneficieze de servicii medicale de calitate.
Totodată preşedintele Cristache Rădulescu a solicitat găsirea unei soluţii pentru ca medicii, asistentele şi personalul medical al celor două spitale închise să nu-şi piardă locurile de muncă.
El a propus ca aceştia să fie redistribuiţi, o parte la Spitalul Judeţean Ilfov, iar o parte să lucreze în cadrul azilelor de bătrâni care vor funcţiona în locul spitalelor.
Decizia de desfiinţare a celor două spitale din Ilfov a Ministerului Sănătăţii lasă judeţul fără spital, în condiţiile în care Ilfovul avea patru spitale - Spitalul de Psihiatrie de la Bălăceanca, Spitalul Buftea, Spitalul Periş şi Spitalul Judeţean. Totuşi spitalul judeţean se află pe teritoriul Capitalei iar desfiinţarea spitalelor de la Buftea şi Periş va duce cel mai probabil la o aglomerare a spitalelor din Bucureşti, ilfovenii neavând altă soluţie decât spitalele din Capitală. De menţionat că cele două spitale propuse desfiinţării sunt de specialitate, unul dintre acestea fiind de oncologie, dotat cu aparatură performantă printr-un parteneriat cu o firmă străină, cel de-al doilea fiind maternitate. Mai mult în Periş autoritatea locală are un cămin de bătrâni, iar desfiinţarea spitalul ar face localitatea cu două cămine de bătrâni. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: CJ şi administraţiile locale contestă reorganizarea a trei spitale Piteşti, 15 mar /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Argeş şi administraţiile locale din comunele Călineşti, Domneşti şi Rucăr contestă transformarea spitalelor din cele trei localităţi în cămine de bătrâni, decisă prin HG nr.212 din 9 martie.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Spitalul din Buftea ar putea deveni secţie externă a Spitalului Judeţean Ilfov Consilierii judeţeni ilfoveni ar putea decide, în şedinţa extraordinară de marţi, redeschiderea spitalului din oraşul Buftea.
Argeş: CJ ia în calcul înfiinţarea unor centre de permanenţă în locul celor patru spitale închise Consiliul Judeţean (CJ) Argeş va analiza posibilitatea înfiinţării unor centre de permanenţă în locul celor patru spitale a căror închidere a fost decisă de Guvern, o hotărâre în acest sens urmând să fie luată în următoarele zile.
PSD: Deciziile de desfiinţare şi comasare a spitalelor - o măsură care aruncă definitiv în haos sistemul sanitar Partidul Social Democrat dezaprobă deciziile 'arbitare şi incorecte' ale Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Departamentul de Sănătate al PSD.