Cele mai citite
 


Cluj: Centrele ISU din regiunea de nord-vest primesc autospeciale noi
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din cele şase judeţe din regiunea de nord-vest a ţării vor primi, în zilele următoare, autospeciale pentru descarcerare şi stins incendii şi o maşină-centru pentru cercetare nucleară, biologică, chimică şi radiologică.
Cele 13 maşini reprezintă prima tranşă de autospeciale cu care vor fi dotate centrele ISU din regiunea de nord-vest şi care au fost achiziţionate în cadrul primului mare proiect desfăşurat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Transilvania de Nord. Aceasta este o asociere între cele şase Consilii Judeţene din Cluj, Bihor, Sălaj, Baia Mare, Bistriţa şi Satu Mare, creată în urmă cu doi ani tocmai cu scopul de a atrage mai uşor fonduri pentru dezvoltarea regională.
Maşinile sunt autoutilitare de capacitate mare şi medie pentru stins incendii, maşini pentru descarcerare şi un centru pentru cercetare bi-chimică, nucleară şi radiologică, care va fi trimis la ISU din Oradea.
"Am împărţit aceste maşini în aşa fel încât toată lumea să aibă ce are nevoie. Se pune aici şi o problemă de exploatare - nu poţi avea grijă de toate aceste maşini într-un singur loc. Centrul de cercetare bio-chimic merge la Oradea şi pentru că este aproape de graniţă şi ar putea răspunde şi la intervenţii în Ungaria sau Austria. Pe de altă parte în alte judeţe din regiune nu avem obiective care să pună probleme din punct de vedere al sursei radioactive. Oricum, maşina va deservi întreaga zonă de nord-vest", a explicat, vineri, pentru AGERPRES, colonelul Dorin Ungur, prim adjunct al inspectorului şef al ISU Cluj.
El a mai spus că prin acest proiect vor mai fi cumpărate şi o maşină-centru de comandă pentru situaţii deosebite, precum cea cu inundaţiile de la Târlişua, şi o maşină-spital care va avea centrul de staţionare la Cluj. Colonelul a explicat că în acest judeţ se întâlnesc trei drumuri europene, există aeroport şi un important nod de cale ferate, acestea fiind motivele pentru care maşina-spital va fi adusă la Cluj-Napoca.
La Cluj vor rămâne şase din maşinile care au fost prezentate vineri.
În luna iunie urmează să vină alte 13 autospeciale la fel ca cele din prima tranşă, care vor fi şi ele împărţite la toate centrele ISU din regiunea nord-vest.
Potrivit preşedintelui ADI Transilvania de Nord, Fekete Emoke, valoarea proiectului este de 10 milioane de euro. AGERPRES/(A, AS - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: ISU va beneficia de şase autospeciale şi trei ambulanţe noi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud va beneficia de şase autospeciale şi trei ambulanţe noi, care vor fi achiziţionate în cadrul proiectului 'Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord', derulat...
Sălaj: Autospeciale pentru pompieri în valoare de 290.000 de euro Dotarea pompierilor din Sălaj se va îmbunătăţi cu două autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în valoare totală de circa 290.000 de euro, ele urmând a fi achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană ce vizeză îmbunătăţirea dotării cu astfel de echipamente în cele şase judeţe...
Bistriţa-Năsăud: Dotarea materială a ISU prin fonduri europene continuă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud va beneficia de două noi autospeciale de intervenţie achiziţionate cu fonduri europene în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord - etapa...
Bihor: Dotare performantă la ISU Crişana cu finanţare europeană Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa şi inspectorul şef al ISU Crişana, gen. Ioan Baş, au prezentat joi importantele achiziţii realizate printr-un proiect regional cu finanţare europeană, 12 autospeciale de intervenţie dotate cu echipamente de ultimă generaţie, anunţând şi partea a doua...
Satu Mare: Autospeciale noi pentru pompieri Două autospeciale noi de capacitate medie pentru stingerea incendiilor, descarcerare şi prim ajutor calificat, au fost date în folosinţă vineri pompierilor sătmăreni, acestea fiind achiziţionate din fonduri europene.
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...