Cele mai citite
 


Constanţa: Bolnavii psihic de la Centrul de Sănătate Băneasa, transferaţi în judeţul Vaslui
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 20 dintre cei 56 de pacienţi cu grave probleme psihice spitalizaţi la Centrul de Sănătate Băneasa sunt transferaţi, pe parcursul zilei de vineri, la o unitate medicală din judeţul Vaslui, după ce, prin ordin ministerial, centrul de sănătate constănţean a fost desfiinţat pe 1 aprilie.
Bolnavii sunt transportaţi la Spitalul de Psihiatrie Murgeni cu trei ambulanţe şi o autospecială, fiind însoţiţi de asistenţi medicali.
Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Constantin Dina, ceilalţi 36 de pacienţi de la Băneasa vor fi transferaţi, la începutul săptămânii viitoare, la o altă unitate medicală de specialitate din ţară.
Menţinerea spitalului de la Băneasa nu ar fi fost justificată, consideră directorul DSP Constanţa, în condiţiile în care la unitatea respectivă erau înregistrate, în unele perioade, în medie 13 internări pe lună, în afara bolnavilor cu afecţiuni psihice cronice spitalizaţi.
Ministerul Sănătăţii a propus ca în judeţul Constanţa să fie desfiinţate şi transformate în cămine pentru bătrâni Spitalul Orăşenesc Cernavodă şi Centrul de Sănătate Băneasa. Măsura nu s-a aplicat şi unităţii medicale de la Cernavodă, pentru că acest spital, conform reprezentanţilor administraţiei locale, ''deserveşte anumite proceduri legate de situaţiile de urgentă prin existenţa unor spaţii pentru decontaminarea personalului Centralei Nuclear-Electrice şi populaţiei în caz de accident nuclear sau urgenţe radiologice''.
Alte cinci spitale din judeţul Constanţa au fost propuse să fie reorganizate prin comasare, astfel: Spitalul de Recuperare Medicală Eforie Nord să se comaseze cu Institutul Naţional de Balneoclimatologie Bucureşti, Sanatoriul Balnear Mangalia cu Sanatoriul Techirghiol, Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Eforie Sud şi Spitalul de Ftiziologie Agigea cu Spitalul Judeţean Constanţa, iar Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare cu Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Anchetă la Centrul de Sănătate Băneasa, în cazul unei bătrâne spitalizate 32 de luni Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa au demarat o anchetă la Centrul de Sănătate Băneasa, după ce s-a aflat că o bătrână de 67 de ani, imobilizată la pat, a fost internată la respectiva unitate din iulie 2008 şi până în prezent, fără a i se acorda îngrijirile medicale...
Constanţa: Consiliul Judeţean a aprobat comasarea Spitalului de Ftiziologie Agigea cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa a decis ca Spitalul de Ftiziologie Agigea să fie comasat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi, potrivit managerului SCJU, dr. Dan Capăţână, este singura dintre propunerile Ministerului Sănătăţii cu privire la reorganizarea spitalelor din judeţ care a fost...
Constanţa: Managerul spitalului judeţean susţine că MS comasează spitalele de pe poziţii de forţă, fără consultarea autorităţilor locale Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Dan Căpăţână, susţine că Ministerul Sănătăţii (MS) acţionează ''de pe poziţii de forţă'' referitor la intenţia de a comasa unităţi medicale, fără a se consulta cu autorităţile locale care le au în administrare.
Constanţa: Protest al salariaţilor Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare Constanţa, 17 feb /Agerpres/ - Aproximativ o sută de salariaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare au protestat, joi, în curtea instituţiei, împotriva intenţiei guvernanţilor de a transforma unitatea medicală în secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.
Constanţa: Spitalul Judeţean, clasificat la nivelul întâi de competenţe Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este una dintre cele şapte unităţi medicale din ţară care au fost clasificate de Ministerul Sănătăţii la nivelul întâi de competenţe.
Constanţa: Protest al salariaţilor Spitalului Cernavodă pentru ca unitatea medicală să nu fie desfiinţată Constanţa, 8 feb /Agerpres/ - Circa 100 de salariaţi de la Spitalul Orăşenesc Cernavodă au protestat, marţi, în faţa instituţiei, faţă de intenţia guvernanţilor de a desfiinţa unitatea sanitară.