Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Spitalul de la Titu funcţionează, deşi apare pe lista de unităţi medicale desfiinţate
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul din oraşul dâmboviţean Titu funcţionează la capacitate normală, chiar dacă apare pe lista de unităţi medicale desfiinţate iar primarul localităţii spune că toate cheltuielile lunii aprilie vor fi suportate de consiliul local.
''E pe listă. Acum funcţionează normal. Noi avem hotărâre de consiliu în care ne-am asumat toate cheltuielile din această lună, deci până pe 30 aprilie tot ce înseamnă cheltuieli este asigurat, chiar dacă nu va exista contract cu CJAS. Sperăm ca luni, marţi să primim un răspuns favorabil în ceea ce priveşte comasarea sau, mai bine zis, secţia externă a Spitalului Judeţean Târgovişte. E nevoie de un ordin al ministrului'', a declarat vineri, pentru AGERPRES, primarul din Titu, Ilie Dinu.
De altfel şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa a aprobat, în luna martie, o hotărâre de transformare a spitalului din Titu în secţie a Spitalului Judeţean Târgovişte.
Pe de altă parte Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa susţine că spitalul se va desfiinţa, desfăşurându-se la acest moment un proces ''lent'' de transfer al pacienţilor, dar că nu poate fi evacuat pentru că se opune primarul localităţii.
''Suntem în proces, unul lent, de tranziţie, de mutare a pacienţilor. Personalul medical a făcut cerere de redistribuire la alte unităţi medicale. Spitalul de la Titu nu poate fi evacuat pentru că primarul se opune. La acest moment spitalul din Titu nu mai are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate'', a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful DSP Dâmboviţa, Claudiu Dumitrescu.
Spitalul din Titu are circa 100 de paturi iar în ultimii ani a primit mai multe sponsorizări de la Fundaţia Gemert din Olanda.
Localnicii din Titu spun că nu vor ca spitalul lor să fie desfiinţat, cele mai apropiate unităţi medicale fiind cele din Târgovişte şi Bucureşti. De asemenea, ei susţin că oraşul Titu se află în plină dezvoltare, după ce aici a fost deschis recent Centrul Renault Technologie Roumanie.
Autorităţile din Titu, precum şi cele de la nivel judeţean susţin ideea transformării Spitalului Titu în secţie a Spitalului Judeţean Târgovişte.
Cinci spitale din judeţul Dâmboviţa au fost transferate la sfârşitul anului trecut în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care a hotărât transformarea lor în secţii ale Spitalului Judeţean Târgovişte. AGERPRES/(A-Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Peste 700 de mii de lei, pierduţi de SJU din cauza completării greşite a fişelor pacienţilor Aproximativ 725.000 de lei vor fi reţinuţi de Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgovişte din cauza completării greşite a fişelor pacienţilor de către medici, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa...
Suceava: Casa de Asigurări de Sănătate încheie contracte doar cu 55 medici stomatologi dintr-un total de 383 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava va încheia, de la 1 iulie, contracte cu 55 medici stomatologi din judeţ, dintre care 22 în mediul urban şi 33 în mediul rural, a declarat joi directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Teleorman: Creşte numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu CAS Numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru furnizarea de servicii medicale creşte în judeţul Teleorman de la 1.549 la 1.620, conform unei decizii a Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Direcţia de Sănătate...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.