Cele mai citite
 


DIICOT: Patru persoane au fost trimise în judecată pentru trafic ilegal cu celule stem
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecată patru persoane, sub acuzaţia de trafic ilegal cu celule stem.
Gabriel Anastase, Constantin Preda, Nicoleta Lioara Liseanu şi Maria Georgiana Panduru sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de ţesuturi, scoatere din ţară de ţesuturi şi celule de origine umană, fără autorizaţie specială emisă de Agenţia Naţională de Transplant.
Potrivit DIICOT, Gabriel Anastase, în calitate de director al SC Epsilon SRL, societate ce funcţionează sub denumirea de Stem Safe Epsilon - Bancă de Celule Stem, a constituit un grup infracţional organizat, împreună cu Nicoleta Lioara Liseanu, Constantin Preda şi Maria Georgiana Panduru, având drept scop prelevarea celule stem pentru transplant, în vederea obţinerii unor beneficii financiare substanţiale.
În perioada aprilie - septembrie 2010, prin distribuirea de pliante în spitale şi clinici din Bucureşti, Călăraşi şi Târgovişte sau prin intermediul internetului, inculpaţii au încheiat contracte cu 22 de persoane interesate în vederea recoltării de celule stem şi le-au pus la dispoziţie kit-urile de recoltare a materialului biologic, percepând pentru această activitate sume de bani cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei.
Celulele stem erau recoltate de la paciente la naştere, conform contractului încheiat, şi predate inculpaţilor, fiind ulterior transportate, prin intermediul unei firme de curierat, în Madrid (Spania), pentru păstrare la o clinică de profil.
Toată această activitate a fost desfăşurată fără ca societatea SC Epsilon SRL să deţină autorizaţie specială emisă de Agenţia Naţională de Transplant, aspect de natură a afecta modalitatea de recoltare, păstrare şi transport a materialului biologic.
Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti. AGERPRES/(AS-Eusebi Manolache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi la cinci ani de închisoare Bucureşti, 14 nov/Agerpres/- Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au condamnat miercuri pe patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi pe medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind la câte cinci ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în...
Medicii israelieni de la clinica Sabyc, trimişi în judecată pentru trafic ilegal cu ovule Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind si secretara Cecilia Borza, au fost trimişi, miercuri, în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu ovule.
Procesul medicilor de la clinica Sabyc a început cu o amânare Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat, marţi, pentru 11 mai, procesul în care patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind şi secretara Cecilia Borza au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu...
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare cu executare Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind au fost condamnaţi definitiv marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte trei ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în judecată de procurorii...
DIICOT a trimis în judecată 17 persoane acuzate de trafic cu substanţe etnobotanice Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecată 17 pesoane acuzate de trafic ilicit internaţional de droguri de risc şi de mare risc şi trafic ilicit de droguri de risc şi de mare risc, precum şi de constituire şi sprijinire...
Victor Zota: Sunt primul cetăţean al României arestat pentru că aplică directivele europene Fostul director al Agenţiei Naţionale pentru Transplant, Victor Zota, a declarat pentru AGERPRES că decizia Tribunalului Bucureşti prin care a fost condamnat la închisoare cu suspendare este "cea mai mare manipulare".