Cele mai citite
 


În sevraj, după ce s-a întors în ţară
vineri, 3 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Iaşi, 3 iul /Agerpres/ - Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost adus în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce nu a mai avut suficienţi bani să consume droguri şi a intrat în sevraj.

Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor, a precizat că pacientul a fost adus în sevraj, prezentând în acest sens agitaţie, dificultăţi respiratorii, tahicardie, transpiraţii, cefalee, greţuri, vărsături.

"Pacientul a necesitat imediat suport respirator şi volemic, terapie simptomatică. El a declarat că s-a întors de curând din străinătate, unde a consumat repetat substanţe toxice iar la întoarcerea în ţară nu a reuşit să-şi administreze toxicele. Când starea clinică o va permite, pacientul va necesita continuarea terapiei în Clinica de Drogodependenţi" - a explicat dr. Ciuhodaru.

Potrivit acestuia, este posibil ca în perioada următoare, odată cu întoarcerea din străinătate a acestor consumatori, să crească numărul cazurilor de astfel de intoxicaţii. AGERPRES/ (Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stolnici: Consumatorul de droguri trebuie considerat un om bolnav Lupta împotriva consumului de droguri, inclusiv tutunul, şi tratarea consumatorului sau dependentului de droguri ca pe un bolnav au fost principalele teme de discuţie ale participanţilor la Conferinţa Naţională a Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), manifestare organizată...
The Guardian: Vaccin împotriva dependenţei de cocaină O echipă de cercetători americani, din Texas, au ajuns în stadiul primelor teste clinice pentru un vaccin împotriva dependenţei de cocaină, vaccin ce ar putea salva mii de vieţi, informează cotidianul britanic The Guardian.
Studiu: Consumul de droguri uşoare, ridicat printre tinerii bucureşteni Un studiu efectuat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGAMB) pe un eşantion de 2.662 de tineri bucureşteni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, relevă că aceştia au încercat cel puţin odată droguri uşoare - tutun, alcool sau canabis.
Violenţa în şcoli şi consumul de droguri - probleme reale pentru autorităţile locale, Poliţie, Biserică, politicieni Violenţa în şcoli şi consumul de droguri, etnobotanice, alcool şi tutun de către elevi au constituit principala temă a simpozionului organizat joi de Inspectoratul Şcolar al Sectorului 3 şi de deputatul PSD Gabriela Podaşcă, împreună cu Primăria Sectorului 3 şi Asociaţia Europeană pentru Siguranţă şi...
CIADO: Granulele de tantum rosa, un nou drog pentru tineri Farmaciile din Cluj au înregistrat, în ultima perioadă, o creştere semnificativă la vânzarea granulelor vaginale de tantum rosa, constatându-se că acestea, în combinaţie cu alcool sau suc, dau senzaţii asemănătoare cu cele create de consumul de droguri de mare risc, a avertizat, marţi, preşedintele executiv...
7.630 de decese cauzate de consumul de droguri, în statele membre UE şi Norvegia Un număr de 7.630 de cetăţeni ai statelor membre UE şi norvegieni au decedat în 2009 (în 2008 - 7.730) din cauza consumului de droguri iar opiaceele - în special heroina sau derivaţii acesteia - au stat la originea morţii majorităţii victimelor raportate în Europa, potrivit Raportului anual privind situaţia...