Cele mai citite
 


Institutul Liberal "I. C. Brătianu", lansat în prezenţa lui Crin Antonescu
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a participat vineri la ceremonia de înfiinţare a Institutului Liberal "I.C. Brătianu", afirmând că această fundaţie reprezintă o "ctitorie modestă" în care nu numai politicienii practicanţi, ci şi ceilalţi oameni de dreapta vor putea avea un loc de dezbatere "despre şi întru liberalism".
"Încercăm cu această ctitorie modestă să înjghebăm un loc care să nu fie anexat politicului propriu-zis în sens partinic, ci care să se aşeze ca un loc în care dezbaterea despre şi întru liberalism să aparţină şi celorlalţi, care nu sunt politicieni practicanţi", a spus Antonescu.
El a vorbit despre situaţia stângii şi a dreptei în România, dar şi despre autenticitatea acestor două curente, aşa cum se regăsesc ele în momentul de faţă.
"Un sentiment contradictoriu mă încearcă. M-am născut, crescut, format într-un regim totalitar reclamat de la stânga, cu retorica stângii, unde dreapta, fie ca şi formulă, era nomina odiosa (...) Astăzi, de o bucată de vreme, trăiesc într-un regim a cărui propagandă oficială este inversă. Şi sigur că, la prima vedere, o satisfacţie există în asta. E un triumf târziu care nu-i nici măcar o reparaţie şi nu e de conţinut. Totul se petrece pe un fond de alarmantă impostură, din ce în ce mai accentuat. Cred că despre dreapta, stânga, liberalism, avem foarte mult de discutat şi de luptat împotriva unor clişee. Se dau din vorbe bătălii teribile între dreapta şi stânga în România, între cine e mai de dreapta, cine e sau nu e liberal, deşi marea problema a vieţii politice româneşti după 20 ani (...) e că avem prea puţină dreaptă autentică şi prea puţină stângă autentică, spre deloc", a susţinut Crin Antonescu.
Liderul PNL a criticat voalat actuala guvernare arătând că închiderea spitalelor şi a şcolilor nu este o măsură liberală.
"Există în discursurile liberale din diferite părţi un concurs de vitejie în a desfiinţa spitale sau a taxa pe profesori cu un salariu cât mai mic. (...) Cu cât spunem mai apăsat treaba asta, cu atât ne considerăm mai liberali. Că nimănui din guvernare care se reclamă liberal nu-i dă prin cap închiderea unui minister sau două sau a unei agenţii guvernamentale sau reducerea a ceva, cât de puţin, dintr-o birocraţie din ce în ce mai luxuriantă, asta nu deranjează pe nimeni. Discursul de dreapta se duce înainte, adunând clişeu după clişeu şi falsificând şi ideea de dreapta şi de stânga şi de liberalism", a conchis Antonescu.
Institutul Liberal "I.C. Brătianu" este condus de un Consiliu Director din care fac parte, printre alţii, Crin Antonescu, în calitate de preşedinte de onoare al Institutului, Vlad Nistor, preşedinte, Ramona Mănescu, Eduard Hellvig. Membri de onoare ai Institutului sunt Emil Constantinescu, Andrei Marga, Zoe Petre, Lucian Boia, Angela Rogojanu. AGERPRES/(AS - Cătălin Alexandru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Steve Warner: Taxa clawback a avut o influenţă negativă asupra business-ului local - interviu Steve Warner, managing director Merk Sharp & Dohme (MSD) România şi preşedinte al Asociaţiei Companiilor Farmaceutice Americane din România, atrage atenţia că taxa clawback a avut o influenţă negativă "asupra business-ului local".
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Dezbatere pe taxa clawback Reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionale de Medicamente (ARPIM) au subliniat în cadrul dezbaterii de vineri de la Ministerul Sănătăţii privind introducerea taxei clawback că sunt de acord cu această taxă însă consideră că noul proiect de hotărâre de Guvern privind taxa supus dezbaterii...