Cele mai citite
 


Ministerul Muncii asigură finanţarea pentru spitalele care se transforme în cămine pentru bătrâni
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Muncii are banii asiguraţi, în totalitate, pentru toate spitatele care doresc să se transforme în cămine pentru persoane vârstnice, a declarat, joi, ministrul Muncii, Ioan Botiş, la finalul şedinţei de Guvern.
"Până astăzi avem semnate şapte contracte care se derulează cu data de întâi ale lunii. Acestea sunt semnate cu cămine pentru persoane vârstnice din judeţele Buzău, Neamţ, Caraş, Sălaj, două în Teleorman şi Vaslui. Mulţumesc preşedinţilor de consilii judeţene şi prefecţilor pentru modul operativ în care au reacţionat şi înţeles că aceste spitale pot fi transformate în cămine pentru persoane vârstnice şi că vor fi susţinute integral de MMFPS în activitatea lor", a spus ministrul Botiş.
Acesta a adăugat că au fost preluate 179 de posturi, din care 110 specialişti, 57 posturi administrative şi 12 de conducere şi că în lucru mai sunt patru cereri de transformare a spitalelor în cămine pentru persoanele vârstnice.
Potrivit ministrului de resort, Ministerul Muncii are un program de modernizare şi susţinere a acestor cămine prin care s-a cerut asistenţă din partea unor organizaţii specializate.
"Sper ca, în următaorele luni, să vă prezentăm primele cămine dotate şi funcţionale la nivel european", a spus ministrul Ioan Botiş.AGERPRES/(AS-Mariana Nica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti Examen de Rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
Spitalul Caritas - singurul din Bucureşti care va fi reprofilat Spitalul Caritas este singurul spital din Bucureşti care va fi reprofilat, urmând să devină cămin de bătrâni.
Clasificarea unităţilor sanitare a fost finalizată în 45% dintre judeţe Ministerul Sănătăţii (MS) a finalizat procesul de clasificare a unităţilor sanitare, în funcţie de competenţă, în 45% dintre judeţele ţării, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.