Cele mai citite
 


Prahova: Protest împotriva închiderii spitalului din Urlaţi
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 300 de persoane protestează vineri în faţa Primăriei Urlaţi împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a transforma Centrul de sănătate din localitate în cămin pentru bătrâni.
Manifestanţii, cadre medicale şi localnici din Urlaţi şi din comunele limitrofe, solicită menţinerea unităţii sanitare, susţinând chiar că sunt dispuşi să aloce lunar câte 100 sau 200 de lei în acest scop.
Primarul Marian Machiţescu a declarat că nu va accepta ca unitatea sanitară din Urlaţi să fie transformată în cămin destinat persoanelor vârstnice şi că a început demersurile pentru a pune bazele unui parteneriat-public privat care să îi permită menţinerea Centrului de sănătate.
De asemenea, edilul a precizat că, împreună cu alţi primari din ţară care sunt înscrişi în Asociaţia Primarilor, va ataca în instanţă actul normativ privind reprofilarea unităţilor sanitare şi va organiza un marş şi un miting de protest la Bucureşti, la care vor participa oameni din toate localităţile în care există spitale ce au fost închise împotriva voinţei autorităţilor locale.
Spitalul din Urlaţi a fost dat în folosinţă în anul 1889 şi a funcţionat fără întrerupere din acel moment.
Această unitate sanitară avea 88 de paturi şi 120 de angajaţi, medici, asistente şi personal auxiliar, gradul de ocupare fiind de aproximativ 90%.
Centrul de sănătate Urlaţi avea toate secţiile necesare unui spital orăşenesc pentru autorizare.
Potrivit edilului localităţii, în ultimii doi ani au fost investiţi în această unitate sanitară aproximativ 600.000 de euro de la bugetul local. AGERPRES/(AS-Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Protest spontan la Sanatoriul TBC din Floreşti Peste o sută de angajaţi ai Sanatoriului TBC din localitatea prahoveană Floreşti protestează, luni, în curtea unităţii, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma acest centru în cămin de bătrâni.
Prahova: Protest la Centrul de Sănătate de la Urlaţi faţă de reprofilarea acestuia în cămin de bătrâni Ploieşti, 31 mar /Agerpres/- Peste o sută de persoane - medici, pacienţi, locuitori ai oraşului Urlaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale - au protestat, joi, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de transformare a Centrului de Sănătate din localitate în cămin de bătrâni.
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...
Mureş: Miting de protest pentru redeschiderea Spitalului din Sărmaşu Primăria oraşului Sărmaşu din judeţul Mureş a anunţat, joi, că în faţa spitalului din localitate, închis în această lună, întrucât a fost inclus pe lista Ministerului Sănătăţii în vederea transformării în cămin pentru vârstnici, va fi organizat un miting de protest pentru redeschiderea unităţii sanitare...
Nou protest al angajaţilor Spitalului Caritas faţă de intenţia MS de a transforma unitatea medicală în cămin de bătrâni Bucureşti, 21 feb /Agerpres/ - Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Caritas au protestat, luni, pentru a treia oară, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii (MS) de a transforma unitatea în cămin pentru bătrâni.
Ialomiţa: Miting de protest împotriva desfiinţării Spitalului din Ţăndărei Aproximativ 500 de angajaţi ai Spitalului orăşenesc Ţăndărei, alături de autorităţile locale şi judeţene, cetăţeni din 13 localităţi limitrofe, dar şi de membri ai organizaţiilor judeţene PSD şi PNL, protestează, sâmbătă, în faţa Primăriei oraşului Ţăndărei, faţă de decizia de desfiinţare a spitalului...