Cele mai citite
 


Premieră: Spermatozoizi produşi în laborator
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de cercetători japonezi a reuşit să producă, în premieră, spermatozoizi fertili. Este o realizare majoră, dar sunt necesari mulţi ani până când oamenii vor putea beneficia de ea, scrie publicaţia franceză Le Point.
Realizarea aparţine profesorului Takehiko Oganawa şi colegilor săi de la Universitatea din Yokohama. Nicio altă echipă n-a putut produce gameţi masculini, în pofida numeroaselor încercări făcute în lumea întreagă de câteva decenii. Cercetările, desfăşurate pe şoareci, publicate în revista Nature din 23 martie, ar putea contribui la identificarea etapelor implicate în formarea spermatozoizilor şi chiar permite tinerilor care suferă de cancer să devină ulterior taţi.

În cadrul stadiului de diviziune celulară (meioză), numărul de cromozomi din nucleul fiecărui gamet masculin scade la jumătate, iar fuziunea unui spermatozoid cu un ovocit dă naştere unui ou în care o jumătate din patrimoniul genetic este de la tată şi cealaltă jumătate, de la mamă. Până acum, cercetătorii se blocau în stadiul meoizei şi nu reuşeau să obţină spermatozoizi. Schimbând metodele folosite de alte laboratoare, echipa japoneză a putut depăşi această problemă, încheie Le Point.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Primii spermatozoizi umani creaţi în laborator Cercetători francezi afirmă că au reuşit să obţină, pentru prima oară, gameţi bărbăteşti umani in vitro. Progresele înregistrate în medicina regenerativă pot fi utile şi în asistenţa medicală pentru reproducere. Mai multe echipe de cercetători din diferite părţi ale lumii lucrează la crearea de spermatozoizi...
Cercetători japonezi au creat ţesuturi renale pornind de la celule stem pluripotente induse Cercetători japonezi au anunţat că au dezvoltat cu succes ţesut renal pornind de la celule stem pluripotente induse (iPS), realizare care constituie o premieră mondială, arată un raport publicat miercuri şi preluat de AFP.
Cercetători japonezi au descoperit o proteină care arde grăsimile O echipă de cercetători de la Universitatea din Kyoto, Japonia, a anunţat descoperirea unei proteine care ajută la arderea grăsimilor din organism, permiţând astfel consumul unor mese bogate în grăsimi, transmite agenţia Xinhua.
Cercetători japonezi au creat un ficat plecând de la celule stem pluripotente Cercetători japonezi au creat un ficat plecând de la celule stem pluripotente umane (iPS), a anunţat vineri un cotidian nipon, experienţă care ar putea duce la realizarea de organe artificiale pentru cei care aşteaptă transplanturi.
Oameni de ştiinţă chinezi au modificat genetic embrioni umani Cercetători chinezi au modificat o genă alterată în câţiva embrioni umani, o premieră care provoacă îngrijorare şi o mulţime de întrebări de natură etică. Asemenea mutaţii pot fi periculoase şi ar putea modifica materialul genetic uman, de unde şi extrema prudenţă a comunităţii ştiinţifice, foarte reticentă...
Cercetători japonezi au creat artificial un pancreas într-un porc Tokyo, 19 feb /Agerpres/- Cercetători japonezi au creat în mod artificial un pancreas într-un porc, folosind celulele unui embrion din aceiaşi specie, ceea ce ar putea ajuta în viitor la producerea de organe umane în animale, relatează marţi agenţia EFE citând postul nipon de televiziune NHK.