Cele mai citite
 


MSP poate aloca fonduri Institutului "Cantacuzino" şi în caz de pandemii
vineri, 3 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 3 iul /Agerpres/- În caz de calamităţi, dezastre, epidemii şi pandemii Ministerul Sănătăţii (MSP) poate aloca Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie ''Cantacuzino'' fonduri în vederea stabilirii diagnosticului etiologic, precum şi pentru producerea şi punerea pe piaţă a vaccinurilor sau serurilor necesare prevenirii îmbolnăvirilor în masă determinate de pandemii sau epidemii.

Noile reglementări sunt prevăzute într-o hotărâre aprobată de Guvern şi publicată, vineri, în Monitorul Oficial, care completează actul normativ privind înfiinţarea institutului.

Potrivit acestuia, MS va putea aloca fonduri institutului, în situaţii de forţă majoră, din bugetul propriu, provenite de la bugetul de stat sau din veniturile proprii.

Alocarea de fonduri se face în baza ''necesarului fundamentat'' prezentat de institut şi aprobat de MS, se precizează în hotărâre.

Executivul a suplimentat, săptămâna aceasta, bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2009 cu suma de 50.000 mii de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru finanţarea unor măsuri de implementare a Planului naţional de intervenţie în pandemia de gripă.

Potrivit hotărârii de Guvern, suma alocată va fi folosită pentru finanţarea cheltuielilor ocazionate de producerea de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie ''Cantacuzino'', producător naţional unic, a vaccinului pandemic, dar şi pentru achiziţionarea de substanţe dezinfectante şi de echipamente de protecţie pentru personalul medical şi populaţie. AGERPRES/(Georgiana Tănăsescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
OMS ia în calcul închiderea şcolilor pentru a combate epidemia de gripă porcină Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Închiderea şcolilor se numără printre măsurile ce ar putea fi întreprinse de autorităţi pentru încetinirea răspândirii epidemiei de gripă porcină, care a ucis deja 700 de persoane în întreaga lume, a declarat marţi un purtător de cuvânt al OMS, citat de France Presse.
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
Pacienţii englezi au fost externaţi Iaşi, 3 iul /Agerpres/ - Cei opt elevi voluntari din Marea Britanie, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase după ce s-a constatat că au virusul gripei noi A/H1N1, au fost externaţi vineri, după cum a arătat dr. Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1 Bucureşti, 3 iul /Agerpres/ - Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1 au fost depistate de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile
Caz nou de infectare cu virusul gripal AH1N1, la Iaşi Bucureşti, 2 iul /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat la Iaşi de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, ridicând la 36 numărul cazurilor în România.