Cele mai citite
 


Program pentru creşterea aderenţei la tratament în bronhopneumopatia cronică obstructivă
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul program de creştere a aderenţei la tratament în bronhopneumopatia cronică obstructivă , intitulat BPOC 360, a fost lansat joi, prin intermediul lui pacientului urmând a i se aminti lunar, prin intermediul unui mesaj text trimis pe telefonul mobil, despre necesitatea reînnoirii prescripţiei medicamentoase recomandate de medic pentru bronhopneumopatie cronică obstructivă.
O dată la 3 luni, i se va aminti pacientului şi despre necesitatea efectuării unui control al funcţiei pulmonare, printr-o spirometrie, prin prezentarea la medicul specialist.
"Încercăm, în acest fel, să contribuim, printr-o metodă simplă, la eficientizarea managementului BPOC, ştiut fiind că principala cauză de eşec terapeutic în această boală este lipsa de aderenţă la tratamentul recomandat (Protocolul Naţional de Management al bronhopneumopatiei cronice obstructive - GLOBO 2010)", a declarat prof. dr. Florin Mihălţan, vicepreşedinte şi membru fondator al Aer Pur România.
Bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC) este o afecţiune nerecunoscută, subdiagnosticată şi subtratată, la nivel mondial şi, în mod deosebit, în România, unde nivelul de cunoştinţe al pacienţilor despre boală şi beneficiile tratamentului corect administrat este încă extrem de deficitar.
Tratamentele actuale sunt eficiente şi pot modifica, în sens pozitiv, viaţa pacienţilor diagnosticaţi cu această afecţiune.
"Ne-am propus să intervenim în mod direct şi să facilităm această relaţie dintre medic şi pacient şi să facem un pas mic, dar important, în direcţia apropierii, chiar dacă, la început, mai dificilă, dintre cele două părţi implicate în actul medical. Se spune că fiecare drum începe cu primul pas. BPOC 360 este primul pas dintr-o călătorie care nu va fi uşoară, dar despre care credem că merită toate eforturile", a subliniat prof. dr. Florin Mihălţan.
Proiectul este un parteneriat între Aer Pur şi companiile farmaceutice AstraZeneca, Glaxo SmithKline şi Novartis. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie: Aproximativ 10% din populaţie are o formă de BPOC Aproximativ 10% din populaţia României prezintă o formă de bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC), a declarat luni într-o conferinţă de presă preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, profesor doctor Florin Mihălţan.
ZIUA PNEUMOLOGIEI ROMÂNEŞTI - 3 octombrie 2012 - prima ediţie România are la ora actuală aproximativ 1 milion de pacienţi astmatici, 5 milioane de potenţial bronşitici* şi mai bine de un sfert din populaţie (27%) cu dependenţă nicotinică, reiese din cifrele Societăţii Române de Pneumologie (SRP). Tocmai de aceea, anul trecut, cu ocazia unei manifestări...
ZIUA PNEUMOLOGIEI ROMÂNEŞTI - 3 octombrie 2012 - prima ediţie România are la ora actuală aproximativ 1 milion de pacienţi astmatici, 5 milioane de potenţial bronşitici* şi mai bine de un sfert din populaţie (27%) cu dependenţă nicotinică, reiese din cifrele Societăţii Române de Pneumologie (SRP). Tocmai de aceea, anul trecut, cu ocazia unei manifestări ştiinţifice...
3 octombrie - Ziua Pneumologiei Româneşti România are la ora actuală aproximativ un milion de pacienţi astmatici, cinci milioane de potenţial bronşitici şi mai bine de un sfert din populaţie (27%) cu dependenţă nicotinică, potrivit datelor Societăţii Române de Pneumologie (SRP).
Dr.Florin Mihălţan: 85% dintre pacienţii ce ajung la medic suferă de BPOC sau alte afecţiuni pulmonare Aproximativ 85% dintre persoanele ce ajung la medic suferă de BPOC, astm sau alte afecţiuni pulmonare, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan.
Bronhopneumopatia obstructivă cronică afectează un milion de români Ziua Mondială a BPOC (bronhopneumopatia obstructivă cronică) va fi marcată anul acesta pe 16 noiembrie, prilej cu care Societatea Română de Pneumologie lansează campania 'Tu ştii ce vârstă au plămânii tăi?', informează un comunicat de presă remis luni de SRP.