Cele mai citite
 


Sorin Frunzăverde: Închiderea spitalului din Bozovici ar putea aduce în zonă o unitate sanitară mai modernă
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Închiderea spitalului din Bozovici ar putea aduce locuitorilor zonei o unitate sanitară mult mai modernă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.
'Evident că nu vom lăsa lucrurile aşa. Vom avea discuţii cu primarul de la Bozovici, Aurel Miclea, dar şi la nivelul Ministerului Sănătăţii, să construim acolo o instituţie de sănătate publică, mult mai modernă decât cea care a fost până acum, unde să aducem şi medici care să asigure asistenţă de specialitate calificată, în aşa fel încât Valea Almăjului să aibă o unitate sanitară performantă', a afirmat Frunzăverde.
Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a accentuat asupra faptului că spitalul din Bozovici nu a fost performant, din punctul de vedere al asistenţei medicale, dar că geografic celelalte localităţi în care unităţile spitaliceşti au fost păstrate, respectiv Reşiţa sau Oraviţa, sunt departe.
'Acum, însă, avem ocazia să reabilităm spitalul şi din punct de vedere hotelier, dar şi din punct de vedere medical. Încă nu ştim cu siguranţă, dar poate vom face acolo o secţie a Spitalului Judeţean din Reşiţa, ca să putem asigura în întreaga Vale a Almăjului asistenţa medicală necesară. O să vedem şi ce fonduri pot fi accesate, aşa încât să organizăm acolo o structură medicală necesară şi mai performantă decât cea care a fost până acum', a precizat Sorin Frunzăverde.
Acesta a menţionat că desfiinţarea celor trei spitale din judeţul Caraş-Severin - Bocşa, Bozovici şi Anina - nu va aduce economii semnificative în funcţionarea sistemului de sănătate publică.AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Modelul medical din Slatina Timiş, exemplu şi pentru alte localităţi Modelul dezvoltat în comuna Slatina Timiş în ceea ce priveşte asistenţa medicală primară şi asistenţa medicală comunitară, care se bazează pe solidaritatea dintre beneficiari şi pe colaborarea strânsă dintre instituţiile publice de sănătate şi administraţiile locale, ar putea fi implementat şi în alte...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Nicolăescu:Secretarul de stat pentru asistenţă medicală trebuie să operaţionalizeze programul de cancer până la finele lunii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri la dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanţe a bugetului MS că secretarul de stat pentru asistenţă medicală a fost însărcinat să revizuiască până la finele lunii februarie programul naţional de oncologie şi să-l reaşeze pe principii care...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...