Cele mai citite
 


Farmaciile mehedinţene, în colaps financiar
sâmbătă, 4 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Drobeta-Turnu Severin, 4 iul /Agerpres/ - Cele 68 de farmacii şi puncte farmaceutice acreditate de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi să elibereze medicamente compensate şi gratuite se află în colaps financiar, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Mehedinţi, Dana Paraschivan.

Potrivit acesteia, farmaciile cărora li s-au sistat, din lipsă de fonduri, decontarea facturilor din a doua jumătate a lunii martie, au de încasat de la CJAS Mehedinţi suma de 3,9 milioane lei.

"Am făcut demersuri la CJAS Mehedinţi să găsească soluţii pentru plata debitelor. Dacă nu vom primi la timp banii cuveniţi multe dintre societăţile farmaceutice din judeţ îşi vor înceta activitatea, fiind în incapacitate de plată. Cu siguranţă, dacă se va ajunge aici, sănătatea şi viaţa bolnavilor vor fi puse în pericol", a precizat Paraschivan.

În acelaşi context, directorul general al CJAS Mehedinţi, Doina Borugă, a arătat că pentru evitarea unei astfel de situaţii s-a solicitat Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate să rectifice bugetul acordat Mehedinţiului cu suma de 21,2 milioane lei, sumă necesară pentru plata datoriilor restante şi a decontării facturilor care se vor emite până la 31 decembrie 2009. AGERPRES/(Florian Copcea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Deficit de fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a solicitat Guvernului 28 de milioane de lei pentru achitarea debitelor către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Bistriţa-Năsăud: Posibilă sistare a furnizării medicamentelor compensate, după 15 octombrie Cele 65 de farmacii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), ar putea stopa furnizarea de medicamente gratuite şi compensate începând cu 15 octombrie, dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu furnizorii de medicamente, pentru ca plata să fie făcută...
Bistriţa-Năsăud: Spitalele încasează bani, farmaciile nu Suma de 25 milioane lei alocată judeţului Bistriţa-Năsăud pentru plata tuturor tipurilor de servicii medicale pe ultimele trei luni ale anului va ajunge pentru acoperirea cheltuielilor necesare spitalelor, însă farmaciile nu vor mai încasa niciun leu până anul viitor, potrivit noilor prevederi contractuale...
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.
Aproape 50% dintre farmacii riscă să intre în faliment Datoriile către farmacii sunt de aproximativ 1.500 milioane de lei, a declarat, joi, pentru AGERPRES prof. farm. Dumitru Lupuliasa, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România (CFR), cu prilejul Forumului Pfarma. El a precizat că aceste datorii sunt acumulate din luna februarie.