Cele mai citite
 


Timiş: Reforma lui Cseke Attila este opusă trendului occidental, susţine Horia Cristian (PNL)
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Modificările pe care le-a făcut ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, sunt orientate exact în direcţia opusă în care se face reforma în spitalele din Occident, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, secretarul Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Horia Cristian.
"Nimic din ceea ce face la ora actuală în România ministrul Sănătăţii nu corespunde cu trendul şi cerinţa mondială în ceea ce priveşte reformarea sistemului de spitale din Occident. Din păcate, cele două decese care s-au întâmplat săptămâna aceasta sunt doar vârful aisbergului, dar repercusiunile vor fi mult mai profunde", a declarat Cristian.
El a subliniat că la nivelul municipiului Timişoara se vorbeşte despre unificarea spitalelor, motivându-se că se vor face economii.
"Peste tot, în lume, modernizarea spitalelor constă în fragmentarea şi separarea celor de mare performanţă, ori, în Timişoara, se doreşte exact inversul, respectiv unificarea Centrului de Cardiologie - care este de mare performanţă - cu spitalul judeţean, respectiv unificarea a două spitale de specialitate - ginecologia şi bolile infecţioase - cu spitalul municipal", a explicat deputatul.
Acesta estimează efecte pe termen lung ale unor astfel de proceduri, întârziind cu până la zece ani reforma din spitalele timişorene, fapt care va duce la falimentul lor şi incapacitatea de a mai putea asigura servicii de calitate pentru pacienţi. AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Previziuni economice Actualitatea economică internă şi externă în date:
Timiş: Horia Cristian (PNL) - Desfiinţarea unor spitale, un atentat la siguranţa naţională Liberalul Horia Cristian, secretar al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în fapt, comasarea sau desfiinţarea anumitor spitale generează mai multe pericole, cel mai mare decurgând din desfiinţarea spitalelor de boli infecţioase, ceea ce reprezintă...
Cseke Attila: Cele mai multe investiţii pentru spitale le-au făcut autorităţile Capitalei Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că după transferarea managementului asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale, cele mai multe investiţii, la un an de la descentralizare, le-a făcut Capitala, urmată de Cluj.
25.000 de doze de vaccin BCG, aduse din Ungaria Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că au fost aduse din Ungaria, sub formă de donaţie, 25.000 de doze de vaccin BCG (folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei).
Timiş: Ovidiu Brânzan îi cere demisia lui Cseke Attila Fostul ministru social-democrat al Sănătăţii Ovidiu Brânzan îi cere actualului deţinător al portofoliului, Cseke Attila, să renunţe la funcţie pentru "a nu face mai mult rău" sistemului sanitar din România.
Ministrul Cseke Attila va discuta cu delegaţia FMI despre starea sistemului sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că săptămâna viitoare, probabil marţi, va avea o întâlnire programată cu delegaţia FMI şi UE, pentru a discuta stadiul măsurilor de reformă convenite pe care ministerul intenţionează să le implementeze.