Cele mai citite
 


Una dintre victimele accidentului de tramvai de la Iaşi are nevoie de o intervenţie chirurgicală în străinătate
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistenta medicală, victimă a accidentului de tramvai produs în urmă cu trei săptămâni la Iaşi, are nevoie de o intervenţie chirurgicală şi tratament în străinătate, susţine prefectul, Dragomir Sava Tomaşeschi.
Prefectul judeţului Iaşi a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Mirela Drăguşanu, de 44 de ani, asistentă medicală la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, necesită o intervenţie chirurgicală în străinătate, după ce a suferit multiple traumatisme, cea mai gravă fiind o dublă fractură de bazin.
"Familia femeii mi-a cerut sprijinul pentru găsirea unui mijloc de transport pentru o clinică din Frankfurt (Germania - n.r). Un astfel de zbor, cu elicopterul, îi costă 12.000 - 13.000 de euro, bani de care nu dispun. S-a vorbit cu medicii de acolo, sunt aşteptaţi, noi trebuie să rezolvăm problema transportului. Solicitarea a venit după ce au fost informaţi că în România nu există aparatura necesară pentru o astfel de intervenţie", a explicat prefectul.
Mirela Drăguşanu se află internată de aproximativ trei săptămâni la Spitalul Floreasca din Bucureşti, după ce pe 21 martie a fost prinsă sub un tramvai, în timp ce se afla într-o maşină a Penitenciarului de Maximă Siguranţă. Şoferul maşinii, agentul Dănuţ Condurache, în vârstă de 42 de ani, a decedat sub roţile tramvaiului.
Pe 21 martie, tramvaiul care circula pe linia 13 a fost implicat într-un accident rutier în timp ce cobora Dealul Copoului. În dreptul Bibliotecii Centrale Universitare, tramvaiul a lovit cinci autoturisme care staţionau în coloană, pe linia de tramvai, la semafor.
Tramvaiul s-a oprit într-un autobuz, care era capăt de coloană, însă înainte a zdrobit o maşină Dacia în care se aflau cei doi angajaţi ai Penitenciarului Iaşi.
În urma accidentului, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte şapte au fost rănite. De asemenea, alte zeci de pasageri ai tramvaiului şi autobuzului s-au ales cu răni uşoare.
Vatmanul este judecat în stare de libertate, după ce procurorii de caz l-au acuzat de ucidere din culpă.AGERPRES/ (A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Iaşi: Exerciţiu comun româno-moldovean în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă Echipe de intervenţie, în care sunt implicate 15 autospeciale şi 60 de persoane, vor executa în cooperare misiuni de stingere a incendiilor, descarcerare, cercetare, decontaminare personal, triaj medical şi asistenţă medicală de urgenţă, cu mijloace terestre şi aeriene, transport victime multiple la...
Norina Forna: Beneficiile directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră pot fi uriaşe Intrarea în vigoare a directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră va aduce beneficii medicilor dentişti din România, informează Societatea Română de Reabilitare Orală.
Brăila: S-a deschis conferinţa naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' Conferinţa naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' s-a deschis vineri, la Teatrul 'Maria Filotti' din Brăila, în prezenţa preşedintelui Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae şi a sute de medici de diverse specialităţi din ţară şi din străinătate.
Iaşi: Manifestări ştiinţifice dedicate medicinii dentare Studenţi şi specialişti din ţară şi străinătate participă, în perioada 19-21 noiembrie, la manifestările ştiinţifice organizate în cadrul celei de-a XIX a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară din Iaşi şi, respectiv, a VII -a ediţie a Congresului Internaţional al Asociaţiei Dentare Române Pentru...