Cele mai citite
 


UNICEF: Lunetiştii iau drept ţintă copii în oraşul Misrata din Libia
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lunetiştii au luat drept ţintă copii în oraşul Misrata controlat de rebelii libieni, a avertizat vineri UNICEF, relatează Associated Press.
Sute de locuitori au fost ucişi şi răniţi în asaltul lansat de forţele loiale lui Muammar Gaddafi asupra celui de-al treilea oraş ca mărime din Libia, iar locuitorii duc lipsă de apă potabilă, alimente şi medicamente, afirmă organismul ONU.

'Deţinem informaţii sigure în legătură cu faptul că printre persoanele vizate de lunetişti se numără şi copii în oraşul Misrata', a afirmat un purtător de cuvânt al UNICEF, Marixie Mercado, într-o conferinţă de presă la Geneva. Informaţiile provin de la surse locale, a adăugat Mercado, adăugând însă că nu poate spune câţi copii au fost răniţi sau ucişi în acest mod.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii /CICR/ a afirmat că va trimite o echipă la Misrata vineri şi va face cercetări în legătură cu aceste informaţii.

Un purtător de cuvânt al CICR, Christian Cardon, a afirmat că niciodată copii şi alţi civili nu ar trebui să fie o ţintă într-un conflict armat. 'Însă fără să avem mai multe informaţii, nu putem să comentăm în legătură cu ceea ce se întâmplă acolo', a mai spus Christian Cardon.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Yemenul, unde s-au înregistrat 767 de morţi şi 2.906 răniţi, are nevoie urgentă de medicamente (organizaţii) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a deplâns vineri lipsa cruntă de medicamente, alimente şi carburanţi în Yemen, unde bilanţul recentelor violenţe se ridică la 767 de morţi şi 2.906 răniţi, relatează AFP.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii: 2.000 de civili au primit autorizaţia de a părăsi localitatea Muadamiya din Siria Cel puţin 2.000 de femei, copii şi oameni în vârstă au primit în ultimele 24 de ore autorizaţia de a părăsi Muadamiya, localitate situată în apropiere de Damasc, a informat luni Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), potrivit Europa Press.
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
Crucea Roşie din Belarus mulţumeşte filialei Bacău a Crucii Roşii Române Filiala băcăuană a Cruciia Roşii Române a primit mulţumiri oficiale din partea secretarului general al Crucii Roşii din Belarus, Vicktor Kolbanov, pentru sprijinul pe care l-a acordat celor 46 de persoane, adulţi şi copii, dintre care 12 răniţi, implicate în accidentul rutier petrecut la finele săptămânii...
Dolj: De Ziua Mondială a Sănătăţii, medici şi voluntari ai Crucii Roşii îi informează pe elevi pe tema siguranţei alimentare Craiova, 6 apr /Agerpres/ - De Ziua Mondială a Sănătăţii, care se sărbătoreşte în fiecare an în întreaga lume pe 7 aprilie, medici din Dolj şi voluntari ai Crucii Roşii vor organiza zeci de întâlniri în şcolile din judeţ în cadrul cărora vor vorbi despre siguranţa alimentară, mesajul ales anul acesta...