Cele mai citite
 


A murit marele regizor Sidney Lumet
luni, 11 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Marele regizor american Sidney Lumet a murit sâmbătă, la domiciliul său din New York, la vârsta de 86 de ani în urma unui cancer, a anunţat New York Times, citat de AFP.
Potrivit fiicei sale vitrege, Leslie Gimbel, citat de cotidianul american, Sidney Lumet suferea de un cancer limfatic.

Sidney Lumet, născut la Philadelphia în anul 1924 şi care 'prefera străzile din New York în locul Hollywood-ului', potrivit New York Times, şi-a început cariera de regizor în 1957 cu memorabilul '12 oameni furioşi', cu Henry Fonda în rolul principal.

A devenit celebru pentru thriller-ul 'După-amiază de câine', realizat în 1975, cu Al Pacino în rolul jefuitorului de bănci, şi drama 'Reţeaua', în 1976.

De-a lungul carierei sale, Sidney Lumet a fost nominalizat de cinci ori la Oscar la categoria cel mai bun regizor, fără a câştiga însă statueta.

În 2005, un Oscar onorific i-a fost acordat pentru întreaga sa carieră.AGERPRES/(Flori Tiulea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 5 milioane de oameni au aflat in septembrie ca limfomul inseamna cancer limfatic - Campania “Info Limfom 2012” la final Campania “Info Limfom” desfasurata de Asociatia Bolnavilor cu Limfom, cu sprijinul Gral Medical, Roche Romania si Radio Europa FM s-a incheiat cu succes la sfarsitul lunii septembrie. Campania “Info Limfom” a avut drept scop informarea si educarea publicului cu privire la cancerul limfatic, simptomele...
Preşedintele Paraguayului s-a vindecat de cancer limfatic (surse medicale) Sao Paulo, 28 ian /Agerpres/- Preşedintele Paraguayului, Fernando Lugo, este 'complet vindecat' de cancerul sistemului limfatic, a anunţat vineri spitalul siriano-libanez din Sao Paulo, unde a efectuat ultimele investigaţii medicale, transmite AFP.
'Nu mă ignora' - campanie pentru copiii bolnavi de cancer limfatic Bucureşti, 25 ian /Agerpres/ - Asociaţia 'Salvează Vieţi' a lansat marţi cea de a doua componentă a campaniei 'Nu mă ignora', dedicată înfiinţării primului Centru de excelenţă pentru diagnosticul şi tratamentul cancerului limfatic din România.
Asociaţia Salvează Vieţi a strâns peste 400.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer limfatic Asociaţia Salvează Vieţi a obţinut, în luna decembrie 2010, donaţii în valoare de peste 400.000 de euro în urma campaniei dedicate înfiinţării primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu din Timişoara.
Diagnosticat cu cancer, preşedintele Paraguayului se va supune unui nou test de paternitate Preşedintele paraguayan Fernando Lugo, care a fost diagnosticat cu cancer, se va supune unui ordin judecătoresc de a efectua un nou test de paternitate, care va stabili dacă este sau nu tatăl unui al doilea copil nelegitim, a anunţat avocatul său marţi, potrivit Reuters.
ŞTIINŢÃ: Primul transplant medular la copil efectuat în România Primul transplant medular la copil, premieră în România, a fost efectuat în iunie 2001, de prof. univ. dr. Margit Şerban, şeful Centrului de Transplant Medular din Timişoara, pacientul fiind un copil bolnav de cancer limfatic. Ulterior, medicul Margit Şerban a mai realizat două premiere în chirurgia...