Cele mai citite
 


Botoşani: Protest faţă de închiderea Spitalului Orăşenesc Darabani
luni, 11 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 de persoane au participat, duminică, în faţa Primăriei oraşului Darabani la un protest împotriva închiderii spitalului din localitate.
Protestatarii, atât foşti angajaţi ai unităţii medicale, cât şi cetăţeni din Darabani, au solicitat menţinerea activităţii spitalului din Darabani.
"Vrem spitalul înapoi!" şi "Vrem să trăim/ Nu vrem să murim!", au scandat localnicii.
"Ţinta noastră, a tuturor darabanenilor, este de a exista un spital, chiar ca secţie exterioară a Spitalului Municipal Dorohoi. Vrem ca Primăria să facă în continuare demersurile ca în Darabani să existe un spital care să asigure primul ajutor în această zonă săracă. În plus, angajaţii nu ne permitem să facem naveta la Dorohoi. Multe vieţi au fost salvate aici la Darabani", a afirmat liderul sindical al spitalului, Mariana Chirilă.
Primarul oraşului Darabani, Gheorghi Burlacu, susţine că a făcut demersurile pentru ca spitalul să nu fie desfiinţat. El susţine că aşteaptă ca, până pe 25 aprilie, să fie adoptată o decizie în favoarea spitalului.
"Îi înţeleg pe oameni şi sunt alături de ei. Speram ca problema să fie rezolvată în favoarea noastră", a spus Burlacu.
Spitalul din Darabani a fost desfiinţat prin hotărâre de guvern, deşi atât autorităţile din Darabani, cât şi cele din municipiului Dorohoi au decis, recent, ca unitatea medicală să devină secţie exterioară a Spitalului Municipal Dorohoi. AGERPRES /FOTO PE FLUX/ (A- Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Protest al angajaţilor Sanatoriului Podriga în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică Aproximativ 30 de angajaţi ai Sanatoriului de neuropsihiatrie de la Podriga au protestat, vineri, în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, în semn de nemulţumire faţă de decizia conducerii DSP de a nu autoriza, din punct de vedere sanitar, unitatea medicală.
Botoşani: Protest al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă în faţa CJ Botoşani, 18 feb/ Agerpres/- Aproximativ 40 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au pichetat, joi, sediul Consiliului Judeţean, în semn de protest faţă de neacordarea unor drepturi salariale, dar şi faţă de condiţiile de muncă.
Botoşani: Protest împotriva cadrelor medicale din Maternitate, după decesul unui bebeluş la două zile de la naştere Aproximativ 100 de persoane au participat, joi după-amiază, la o acţiune de protest în semn de solidaritate cu o familie al cărei copil a murit, zilele trecute, la doar două zile după naştere.
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.
Botoşani: Protest pentru tichete de masă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Zeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au întrerupt, joi, activitatea, pentru a protesta faţă de neacordarea unor drepturi de natură salarială.
Botoşani: Protest al angajaţilor de la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean Zeci de angajaţi de pe Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani au întrerupt, miercuri dimineaţă, activitatea, în semn de protest faţă de planul de măsuri impus de conducerea unităţii medicale care prevede, printre altele, reducerea cu 25% a sporurilor variabile.