Cele mai citite
 


Brăila: A fost inaugurat unicul centru de tratament complet al glaucomului din ţară
luni, 11 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Unicul centru de tratament complet al glaucomului din ţară, amenajat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a fost inaugurat duminică, în prezenţa vicepreşedintelui Societăţii Naţionale de Glaucom, Gabriel Ştefan.

Centrul Judeţean de Glaucom este o investiţie în valoare de peste 200 mii de euro, realizată în exclusivitate din bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, dotările pentru diagnosticarea şi tratarea glaucomului fiind la nivelul anului 2011.
Vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Glaucom, Gabriel Ştefan, a declarat cu această ocazie că înfiinţarea acestui centru reprezintă "un punct de răscruce între Bucureşti şi Iaşi, un punct important în asigurarea actului medical", având mari şanse să ajungă un centru zonal de excelenţă. 
Centrul este dotat cu aparatură laser pentru tratamentul chirurgical, dar şi cu instrumente medicale de ultimă generaţie pentru depistarea altor boli din câmpul vizual.
Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat că va continua dotarea cu instrumentar medical a Secţiei de Oftalmologie, în care este integrat Centrul de Glaucom, şi că un accent deosebit se va pune pe cercetare.
"În Centrul de Galucom se va face şi cercetare, iar doctorii se vor putea apleca asupra fenomenelor din oftalmologie. Am văzut în Suedia că medicii de acolo sunt foarte bine ancoraţi în ceea ce priveşte cercetarea şi ne-au promis că, dacă suntem hotărâţi, pot să primească trei medici de-ai noştri la ei sau pot să vină ei aici", a declarat Stancu.
Pacienţii care vin cu trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist pot beneficia, în regim gratuit, de dotările acestui centru, decontarea cheltuielilor fiind făcută de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, dar aceleaşi servicii pot fi oferite contra cost şi altor persoane, indiferent dacă sunt din Brăila sau din alte judeţe ale ţării. AGERPRES / (A - Ecaterina Ignat)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: DSP susţine că Centrul Judeţean de Glaucom nu este avizat de Ministerul Sănătăţii Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că investiţia Consiliului Judeţean (CJ) Brăila de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, respectiv Centrul Judeţean de Glaucom, nu are avizul Ministerul Sănătăţii pentru a funcţiona sub...
Brăila: Centru de excelenţă în chirurgia ORL, după inaugurarea celui de glaucom Consiliul Judeţean (CJ) Brăila are în derulare un proiect de înfiinţare, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a unui centru de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului dotat la standarde internaţionale, proiect care urmează după inaugurarea unicului centru de tratament complet al ...
Brăila: Programările la Centrul judeţean de tratament complet al glaucomului depăşesc 90 de zile Programările făcute la Centrul judeţean de tratament complet al glaucomului din Brăila, inaugurat în luna aprilie, depăşesc o perioadă de aşteptare de 90 de zile, iar cele mai multe solicitări sunt din afara judeţului, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea...
Brăila: CJ va investi anul acesta 30 milioane lei în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va investi anul acesta aproximativ 30 milioane lei în Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Încasările Spitalului Judeţean de Urgenţă au crescut de la 50.000 de lei la 900.000 de lei Încasările Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au crescut de la 50.000 de lei, câţi erau în noiembrie 2010, când instituţia a trecut în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, la 900.000 de lei în noiembrie 2011, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Laser Argon pentru tratarea retinopatiei diabetice, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va fi dotat cu Laser Argon pentru tratamentul retinopatiei diabetice, aparat ultraperformant care poate costa până la 100.000 de euro, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.