Cele mai citite
 


Covasna: Sulfina Barbu - Spitalele nu au fost închise aleatoriu, ci pe baze bine fundamentate
luni, 11 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedinta Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat Liberal (PDL), deputatul Sulfina Barbu, a declarat sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, că restructurarea şi închiderea spitalelor din ţară nu s-a făcut aleatoriu, ci pe baze bine fundamentate.
Potrivit acesteia, măsurile luate de Ministerul Sănătăţii erau absolut necesare deoarece numărul spitalelor din România şi al paturilor destinate pacienţilor era mai mare decât media europeană, iar eficienţa acestora lăsa în multe cazuri de dorit.
Sulfina Barbu a arătat că eficienţa spitalelor din ţară a fost analizată de o comisie de specialişti, inclusiv de la Banca Mondială, iar lista spitalelor restructurate a fost întocmită cu sprijinul lor.
'Deci nu a fost o listă aleatorie, ci după analize îndelungat făcute. Păcat că nu s-a publicat această analiză', a declarat Sulfina Barbu, care a insistat asupra faptului că nicio persoană din sistemul sanitar nu-şi va pierde locul de muncă în urma închiderii spitalelor.
'În concluzie, aş spune că a fost o măsură bună, dar prost comunicată de către Ministerul Sănătăţii şi autorităţile locale care au preluat spitalele. Comunicarea a fost deficitară şi mă refer în primul rând la comunicarea publică. Măsurile sunt fundamentate, există nişte analize, nişte studii de impact care arată inclusiv care vor fi economiile financiare după aceste comasări dar care, din păcate, nu au fost comunicate', a afirmat liderul PDL.
Prezenţa Sulfinei Barbu la Sfântu Gheorghe a fost prilejuită de alegerile interne din cadrul Organizaţiei de Femei a PDL Covasna. În cursul după-amiezii, aceasta va participa la o dezbatere cu tema "Doctrina populară - sinteza valorilor şi principiilor dreptei" iniţiată de Institutul de Studii Populare, la care au mai fost invitaţi, printre alţii, Valeriu Stoica, Sever Voinescu, Cătălin Avramescu.AGERPRES(A-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Covasna: Miting de protest organizat de Sanitas în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Aproximativ 300 de angajaţi din sistemul sanitar au participat luni la amiază la un miting organizat de Sindicatul Sanitas Covasna în fata Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de subfinanţarea spitalelor şi a măsurile de restructurare prevăzute de Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii doreşte continuarea colaborării cu Banca Mondială Ministerul Sănătăţii intenţionează continuarea colaborării cu Banca Mondială (BM) şi după data de 15 martie, atunci când proiectul actual se va finaliza, în acest sens ministrul Eugen Nicolăescu şi secretarul de stat Raed Arafat având joi o întâlnire cu reprezentanţii băncii.
Covasna: Pacienţii şi angajaţii Spitalului din Vâlcele vor protesta în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe, 29 mar /Agerpres/ - Pacienţii şi angajaţii Centrului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, care protestează de două zile împotriva intenţiei Ministerului Sănătăţii de a-i muta la Întorsura Buzăului, vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13 sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe...
Covasna: Locurile de muncă şi serviciile medicale, în topul nemulţumirilor cetăţenilor din judeţ - sondaj UDMR Lipsa locurilor de muncă şi calitatea serviciilor medicale, nivelul pensiilor şi salariilor, situaţia drumurilor şi podurilor sunt pe primele locuri în topul nemulţumirilor cetăţenilor din judeţul Covasna, în timp ce problemele care ţin de identitatea maghiară sunt pe locurile următoare, relevă un sondaj...
Covasna: Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe a pus în funcţiune mamograful primit de la Ministerul Sănătăţii Sfântu Gheorghe, 29 mar/Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a pus în funcţiune aparatul de mamografie primit din partea Ministerului Sănătăţii, a anunţat marţi managerul general al instituţiei, Andras-Nagy Robert.