Cele mai citite
 


Cristina Corciovescu: Moartea lui Alex Leo Şerban reprezintă o pierde pentru cultura românească în general
luni, 11 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moartea criticului de film Alex Leo Şerban reprezintă o mare pierdere "pentru cultura românească, în general", a declarat, sâmbătă, criticul Cristina Corciovescu.
"Îmi este foarte greu să vorbesc acum. Nu pot să spun decât că este o mare, mare pierdere, nu numai pentru cinematograful românesc, pentru critica de film românească, cât şi pentru cultura românească în general. Era un om cu totul deosebit, o minte strălucită şi reprezintă o mare pierdere. Nu trebuia să se întâmple lucrul acesta", a declarat pentru AGERPRES Cristina Corciovescu.
Ea a spus că l-a cunoscut bine pe criticul Alex Leo Şerban şi a colaborat cu acesta "la diverse acţiuni" atât în străinătate, cât şi în ţară.
"Era un excelent vorbitor de limbă franceză şi engleză, un profund cunoscător de literatură, subtil comentator şi analist de literatură şi film, un creier deosebit", a adăugat Cristina Corciovescu.
La rândul său, cunoscuta traducătoare şi critic de film Irina Margareta Nistor a declarat că vestea morţii lui Alex Leo Şerban a reprezentat o "lovitură". Ea l-a descris ca fiind un om "foarte intens, voluntar" care "fascina pe foarte multă lume, în special pe tineri", iar prin felul lui de a fi şi de a se manifesta "reuşise să obţină respectul tuturor generaţiilor din breaslă".
"Era un personaj foarte cultivat, pasionat nu numai de cinema, dar şi de fotografie. Era foarte original şi maliţios în acelaşi timp, era o prezenţă rafinată şi importantă pentru critica de film românească şi, mai ales, pentru noile generaţii de creatori pe care i-a şi însoţit la multe festivaluri şi i-a încurajat înainte de a lua premii", a declarat pentru AGERPRES Irina Margareta Nistor.
Ea a spus că Alex Leo Şerban "era convins că viaţa începe la 50 de ani" şi că şi-ar fi dorit să renunţe la critica de cinema şi "să se facă scriitor", lucru pe care, din păcate, nu a mai avut timp să-l facă.
Criticul de film Alex Leo Şerban a murit, vineri noapte, la spitalul "Matei Balş" din Capitală, după o grea suferinţă.AGERPRES/(A - Petronius Craiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Comisia Europeană a decernat primele premii Marie Curie pentru cercetare Bruxelles, 5 nov - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Premiile Marie Curie pentru cercetare au fost decernate luni în premieră unui număr de trei oameni de ştiinţă, din Grecia, Marea Britanie şi Israel, a anunţat într-un comunicat dat publicităţii la Bruxelles Comisia Europeană (CE).
INTERVIU Streinu-Cercel: Un virus ca Ebola poate să ajungă în România în 12 ore; asta nu înseamnă însă că vom avea Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că România este cel puţin la fel de bine pregătită ca oricare alt stat occidental în ceea ce priveşte Ebola.
Situaţia românilor din Austria, în atenţia deputatului William Brînză Preşedintele comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, William Brînză, a dezbătut situaţia românilor din Austria în cadrul unei întâlniri avute la sediul Ambasadei României la Viena, cu şeful secţiei consulare, Gabriela Folfa, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES...
Iaşi: Peste 1.600 de participanţi la Congresul Naţional de Farmacie Peste 1.600 de specialişti din ţară şi străinătate s-au întâlnit la Iaşi pentru a lua parte la lucrările celei de-a 15-a ediţii a Congresului Naţional de Farmacie, eveniment organizat o dată la 4 ani.
Colocviu pe tema consolidării democratice în România, organizat de LSRS şi CAESAR Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) şi Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români (CAESAR) vor organiza joi Colocviul 'Consolidarea democratică în România: Participarea cetăţenească şi societatea civilă'.
Conferinţa "Medicină şi cultură în vremea lui Brâncoveanu", joi, la MNAR O conferinţă cu tema "Medicină şi cultură în vremea lui Brâncoveanu" va fi găzduită, joi seară, de Galeria de Artă Veche Românească a Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR).