Cele mai citite
 


DSP Vâlcea: Medicii de la UPU au procedat regulamentar în cazul femeii care a născut la toaleta SJU
luni, 11 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Unitatea Primiri Urgenţe au respectat prevederile ordinului 1706 în cazul pacientei care născut, la începutul săptămânii, în toaleta spitalului, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul DSP Vâlcea, dr. Maria Murăruş
"Din primele cercetări în cazul evenimentului petrecut, luni (4 aprilie, n.r.), la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, când o pacientă a născut în toaleta unităţii sanitare, a rezultat că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe au respectat ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1706 privind organizarea şi funcţionarea secţiei UPU. În rest, cu privire la practica lor şi modul cum şi-au făcut meseria se poate pronunţa doar Colegiul Medicilor", a precizat dr. Murăruş.
Contactat de AGERPRES, juristul Colegiului Medicilor din Vâlcea, Adrian Buşu, a declarat că până în prezent nu există nicio adresă sau sesizare de la pacienta respectivă.
"Noi nu putem interveni dacă nu există o sesizare sau o plângere în acest sens de la pacienta respectivă. Şi vreau să spun că nu avem aşa ceva până în prezent", a declarat Buşu.
Managerul Spitalului Judeţean Vâlcea, Georgeta Sălişte, a declarat miercuri, 6 aprilie, pentru AGERPRES, că medicii care s-au ocupat de pacienta care nu ştia că este însărcinată nu au nicio vină.
O femeie de 41 de ani a născut, luni seara, în toaleta Spitalului Judeţean Vâlcea un copil de 5,5 kilograme, ea susţinând că nu ştia că este însărcinată. Pacienta şi copilul au fost externaţi vineri de la secţia Obstetrică - Ginecologie, iar potrivit directorului adj. al DGASPC, dr. Roxana Radu, nu este un caz social.
Marţi, Ministerul Sănătăţii a anunţat că o comisie a fost formată pentru verificarea modul de organizare a procedurilor de lucru în Unitatea de primiri urgenţe a spitalului din Vâlcea, colaborarea cu celelalte secţii ale spitalului, precum şi respectarea legislaţiei în vigoare privind medicina de urgenţă. În cazul suspiciunilor de culpă medicală, Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor din România, iar, dacă vor fi sesizate deficienţe organizatorice, se vor dispune măsurile necesare.AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Managerul SJU Vâlcea: Nu se impune nicio sancţiune administrativă în cazul femeii care a născut în toaleta spitalului Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, Georgeta Sălişte, a declarat luni că nu se impune nicio sancţiune pe linie administrativă în cazul femeii care a născut în urmă cu o săptămâna în toaleta unităţii de primiri urgenţe.
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Maramureş: Ecograf nou pentru Unitatea de Primiri Urgenţe de la SJU Baia Mare Baia Mare, 18 feb /Agerpres/- Preşedintele PNL Baia Mare, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, a declarat joi că organizaţia urmează să achiziţioneze un ecograf destinat Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare.
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.