Cele mai citite
 


Emil Boc: Nu rezultă o cauzalitate directă între cele două decese şi desfiinţarea centrului de sănătate şi a spitalului
luni, 11 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă, la Miercurea Ciuc, unde participă la Conferinţa de alegeri a PDL Harghita, că "ministrul Sănătăţii are susţinere să facă reformă în sănătate pentru că aceasta este necesară".
"În al doilea rând, din prima analiză prezentată nu rezultă o cauzalitate directă între cele două decese intervenite şi desfiinţarea centrului de sănătate şi a acelui spital, dar în al treilea rând doresc să spun că există la nivel local disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte asigurarea funcţionării sistemului sanitar cu ambulanţe sau cu SMURD, pentru ca vieţile să fie salvate şi am cerut responsabilităţi clare şi asumarea acestora la nivel local pentru ca aceste cazuri de urgenţă să ajungă la timp şi la oamenii care au nevoie pentru că orice viaţă este extrem de importantă. V-am spus, responsabilităţile sunt ale celor care au atribuţii concrete. Din analizele efectuate mi s-a spus că atât accidentul cerebral, cât şi infarctul nu au legătură cu desfiinţarea spitalelor, pentru că, chiar dacă ar fi funcţionat, nu ar fi putut trata acolo", a explicat Emil Boc.
Un bărbat de 41 de ani a decedat joi dimineaţă în curtea fostul spital orăşenesc din Bălceşti, desfiinţat pe 1 aprilie prin ordin al Ministerului Sănătăţii. În aceeaşi zi, în localitatea Băneasa din judeţul Constanţa, rămasă recent fără spital în urma aceleiaşi decizii a ministerului, un bărbat de 60 de ani a murit, după ce a aşteptat autosanitara 40 de minute, ambulanţa constituind singurul ajutor de urgenţă.
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a subliniat vineri, într-o conferinţă de presă, că niciunul dintre cele două cazuri ale bărbaţilor decedaţi nu ar fi putut fi tratat în unităţile sanitare desfiinţate.AGERPRES/(A - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Până la această oră nu s-au înregistrat decese din cauza condiţiilor meteorologice Nu există informaţii despre vreun deces înregistrat din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat într-o conferinţă de presă după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizat joi dimineaţă la sediul Ministerului Administraţiei...
(Corespondenţă) România oferă Bulgariei o reţetă pentru ambulanţe cu adevărat rapide (presă) Sofia, 5 dec - Corespondentul AGERPRES, Ivan Radev, transmite: Vizita secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii din România, dr. Raed Arafat, care a prezentat la Sofia sistemul SMURD, este unul dintre principalele subiecte pentru presa bulgară de joi.
Victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală, din 30 octombrie 2015 (cronologie) În cursul dimineţii zilei de 15 decembrie 2015, a murit, la Spitalul de Arşi, încă o victimă a incendiului care a avut loc în data de 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv, bilanţul deceselor ridicându-se, astfel, la 62 de persoane.
Peste 1.000 de autovehicule sunt blocate în trafic, multe drumuri naţionale şi judeţene închise în continuare Peste 1.000 de autovehicule sunt încă blocate pe autostrăzi, drumuri judeţene şi drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 36 de ore, autostrăzile A1, A2 şi A4 sunt în continuare blocate şi mai multe drumuri judeţene şi comunale, a declarat, vineri, pentru AGERPRES...
Guvern: Demisia lui Raed Arafat a fost înregistrată la Cabinetul premierului Boc Demisia subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a fost înregistrată marţi la Cabinetul premierului Emil Boc, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.
Premierul Emil Boc a semnat numirea medicului Andrei Georgescu în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Premierul Emil Boc a semnat miercuri numirea în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii a medicului Andrei Georgescu, precum şi revocarea din funcţie a lui Raed Arafat, a anunţat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul şedinţei Executivului.