Cele mai citite
 


Emil Boc: Programul de restructurare a spitalelor trebuie dus până la capăt
luni, 11 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Executiv, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, în judeţul Hunedoara, că înţelege nemulţumirile oamenilor legate de închiderea unor spitale, dar a subliniat că 'această reformă este necesară' şi că 'trebuie făcută pentru a creşte calitatea serviciilor medicale în România şi pentru a fi sigur că, atunci când mergi într-un spital, îţi este salvată viaţa'.
Primul-ministru a arătat că despre programul de restructurare a spitalelor s-a ştiut şi s-a anunţat de către Ministerul Sănătăţii încă din luna februarie. Emil Boc a spus că programul vizează 'asigurarea funcţionării unor spitale care rămân în exerciţiu cu linii spitaliceşti care să facă faţă la provocărilor pe care le au bolnavii'. 'Acest proces de reformă trebuie dus până la capăt', a adăugat premierul.
Emil Boc a mai spus că a cerut, pentru fiecare spital care a fost propus pentru închidere, o notă de fundamentare pe care Ministerul Sănătăţii a prezentat-o.
'În esenţă, dacă spitalele nu au două linii de gardă, înseamnă că practic acolo degeaba mergi, că nu poţi să fii salvat, dacă îţi este în pericol viaţa. Cele două exemple, de la Constanţa şi de la Vâlcea, ne-au arătat faptul că, şi în situaţia în care centrul de sănătate sau spitalul erau în funcţiune, nu puteau fi salvate cele două vieţi, pentru că nu aveau nici aparatura necesară, nici liniile de gardă, nici specialiştii ca să salveze un om care are atac cerebral sau să faci o intervenţie chirurgicală pe inimă şi să pui un stent', a susţinut Emil Boc.
Premierul a accentuat asupra faptului că "această reformă este necesară, trebuie făcută, pentru a creşte (...) calitatea serviciilor medicale în România şi pentru a fi sigur că, atunci când mergi într-un spital, îţi este salvată viaţa".
"Eu înţeleg nemulţumirile oamenilor, să ştiţi bine, le înţeleg, aşa cum am înţeles nemulţumirile oamenilor când a fost vorba de unele reduceri salariale', a declarat Emil Boc, adăugând că, "dacă vrem servicii medicale mai bune, dacă vrem să avem spitale mai performante, trebuie să ne restrângem la cele care pot şi nu doar care funcţionează numai pentru a fi menţinute. Adevărul este că nu s-a crezut că Ministerul Sănătăţii va merge până la capăt cu această reformă. De aceea, din februarie până acum, s-a tot amânat, pentru că au crezut că nu vor duce la bun sfârşit programul de reformă pe care l-au anunţat', a arătat primul-ministru.
Emil Boc a subliniat că acesta trebuie să fie finalizat. 'Eu cred că avem nevoie de spitale performante în care să fie salvate cu adevărat vieţile oamenilor', a adăugat premierul.
Şeful Executivului s-a referit şi la personalul medical de la spitalele închise, despre care a spus că este distribuit potrivit legii.
'Cei care optează pentru redistribuire au locul asigurat în sistem. Deja prima etapă a fost încheiată, acum este etapa a doua, în zonele limitrofe sau judeţele limitrofe, şi va fi a treia etapă la nivel naţional, pentru ca tot personalul medical să-şi poată păstra locul de muncă', a spus primul ministru.
Acesta nu a făcut referire şi la personalul TESA. AGERPRES/(A - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii şi relaţia CNAS cu MS sunt subsumate reformei în sănătate Deciziile care se vor lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri prioritare...
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii, subsumată reformei în sănătate Deciziile pe care le vom lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri...
Emil Boc: Reforma în sănătate va continua, nu se încheie prin desfiinţarea a 67 de spitale Reforma în sistemul de sănătate nu se încheie cu închiderea celor 67 de spitale, ci va continua prin introducerea cardului de sănătate, a sistemului informatic integrat şi se va desăvârşi prin introducerea pachetului minim de servicii pentru fiecare asigurat, a declarat, duminică, premierul Emil Boc...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Emil Boc: Sperăm ca până la 19 august să găsim un înlocuitor la Ministerul Sănătăţii care să continue reforma în sănătate Liderii Coaliţiei de guvernământ au discutat în cadrul şedinţei de luni problema găsirii unui nou ministru la portofoliul sănătăţii, a declarat premierul Emil Boc, precizând că până pe 19 august, când expiră interimatul la Ministerul Sănătăţii al lui Cseke Attila, să fie găsit un înlocuitor pentru acesta...