Cele mai citite
 


Emil Boc: Reforma în sănătate va continua, nu se încheie prin desfiinţarea a 67 de spitale
luni, 11 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reforma în sistemul de sănătate nu se încheie cu închiderea celor 67 de spitale, ci va continua prin introducerea cardului de sănătate, a sistemului informatic integrat şi se va desăvârşi prin introducerea pachetului minim de servicii pentru fiecare asigurat, a declarat, duminică, premierul Emil Boc, la ProTV.
" "Cu desfiinţarea a 67 de spitale nu se realizează în totalitate reforma în sănătate. Ea este avută în vedere şi pe alte paliere", a spus premierul, argumentând apoi că prin introducerea în 2011 a cardului naţional de sănătate, sistemului informatic integrat şi prescriptiei electronice va creşte calitatea serviciilor şi se va reduce frauda din sistem.
"Reforma sistemului sanitar nu va fi desăvârşită până nu se va stabili în România pachetul de servicii minimale pentru fiecare asigurat. Noi plătim 5,5% la asigurări de sănătate, mai plăteşte angajatorul 10,8% dacă nu greşesc, dar întrebarea se pune ce ni se asigură în baza acestor bani pe care îi plătim", a spus el, arătând că restructurarea spitalelor nu a urmărit economii la bugetul de stat, scopul principal fiind creşterea calităţii actului medical.
El a subliniat că spitalele desfiinţate erau simple centre de triere, iar spitalele care rămân vor putea avea intervenţii de o calitate mai bună. "Sunt extrem de nemulţumit de ce găsesc în spitale. Eu sunt mai nefericit decât orice român când se înregistrează decesul unei persoane. (...) Sunt foarte multe spitale unde, din nefericire, pacienţii mor cu zile (...) Spitalele care rămân vor fi mai bine dotate, vom avea garanţia salvării vieţii românilor", a arătat premierul.
Întrebat de ce sistemul medical arată mai prost decât în urmă cu 10 ani, în condiţiile în care beneficiază de o finanţare de 4-5 ori mai mare, premierul a subliniat că această restructurare trebuia făcută în urmă cu un deceniu, acuzând guvernele ultimului deceniu că nu au avut tăria să facă ordine în sistem.
El a explicat că foarte mulţi bani au fost fraudaţi în sistem, referindu-se la farmaciile care au plătit reţete duble sau pentru persoane decedate, la preţul medicamentelor stabilit fără licitaţii naţionale, arătând că a cerut şi o anchetă la CNAS şi aşteaptă rezultatele acesteia. AGERPRES / (A-Marius Frăţilă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Au fost semnate contractele de finanţare pentru reţeaua electronică şi cardul electronic Bucureşti, 18 feb /Agerpres/ - Contractele pentru finanţarea introducerii reţelei electronice şi a cardului electronic, două componente importante pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, au fost semnate, vineri, în prezenţa premierului Emil Boc, de către ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme...
Sistemul de sănătate în fază terminală, la originea căderii guvernului în România (presă) Sectorul de sănătate, aflat în centrul protestelor din aceste zile din România care au dus la căderea guvernului lui Emil Boc, este în 'fază terminală' şi 'are nevoie de îngrijire urgentă', scrie luni portalul Osservatorio sui Balcani e Caucaso, care dedică o amplă analiză domeniul sănătăţii din ţara...
PM Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue reforma în sistemul de sănătate Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Dr. Lucian Duţă: În sistemul de sănătate nu s-a făcut reformă, doar ajustări Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat, joi, într-o conferinţă cu tema ''Reforma sănătăţii la analiză'', că în sănătate nu s-a făcut reformă, ci numai ajustări, adăugând că nu s-a realizat standardizarea actului medical.
Premierul Emil Boc: Noul contract-cadru va ajuta la o mai bună finanţare a spitalelor Primul ministru Emil Boc şi-a exprimat marţi în şedinţa de guvern aprecierea faţă de noul contract-cadru elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, arătând că documentul care va intra în vigoare de la 1 iunie va duce la o mai bună finanţare a spitalelor.
PM Boc: Pachetul minim de servicii medicale va fi adoptat până în martie 2012 Pachetul minim de servicii publice de sănătate va fi adoptat până la finalul lunii martie 2012, pentru a se elimina discrepanţele între beneficiile obţinute de unii dintre asiguraţi în raport cu alţii în baza aceluiaşi procent din venituri cotizat la fondul de sănătate, a declarat premierul Emil Boc...