Cele mai citite
 


Grup farmaceutic american, amendat cu 70 de milioane de dolari
luni, 11 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupul american specializat în domeniile farmaciei şi igienei Johnson and Johnson /J&J/ a acceptat să plătească o amendă de 70 de milioane de dolari autorităţilor SUA pentru a pune capăt acuzaţiilor de corupţie, a anunţat - vineri - Ministerul Justiţiei, citat de AFP.
J&J a acceptat o reglementare amiabilă cu Comisia operaţiunilor de bursă /SEC/, plătind peste 48,6 milioane de dolari, sumă căreia i se adaugă 21,4 milioane de dolari amendă pentru reglementarea unei plângeri penale anunţate paralel.

Într-un comunicat emis vineri, SEC a indicat că J&J este acuzat de încălcarea legii asupra corupţiei în străinătate /Foreign Corrupt Practices Act/, mituind medici din mai multe ţări europene şi plătind comisioane oculte în Irak pentru a obţine ilegal contracte.

Potrivit SEC, o filială a grupului vărsa cel puţin din 1998 comisioane oculte unor medici greci care au selecţionat implanturi chirurgicale ale J&J, unor medici şi administratori ale unor spitale din Polonia care au acordat contracte grupului şi unor medici români care au prescris produse J&J.

Filiale J&J ar fi vărsat, de asemenea, retrocomisioane în Irak pentru a obţine 19 contracte în cadrul programului ONU Petrol în schimbul hranei.

Grupul nu a dezminţit, dar nici nu a recunoscut aceste acuzaţii.

Un acord amiabil cu autorităţile britanice - care anchetează de asemenea aceste fapte - este aşteptat, conchide comunicatul.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Voiculescu: 12 ţări europene vor pune bazele unui acord pentru a negocia cu sectorul farmaceutic Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, vineri, că 12 ţări din Europa Centrală şi de Est vor să pună bazele unui acord prin care să aibă o poziţie de negociere mai fermă cu sectorul farmaceutic pentru acces la medicamente.
Amendă record de 3 miliarde de dolari pentru GlaxoSmithKline Washington, 2 iul /Agerpres/- Compania farmaceutică britanică GlaxoSmithKline (GSK) va plăti o amendă record de 3 miliarde de dolari pentru a obţine încheierea investigaţiilor guvernului de la Washington şi ale mai multor state americane legate de promovarea ilegală a medicamentelor şi de preţurile mincinoase...
AstraZeneca pusă sub acuzare într-un caz de corupţie din Serbia Grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca a primit o acuzaţie penală de la autorităţile sârbe, ca parte a unei anchete care se extinde, privind o presupusă mituire de companii farmaceutice din Serbia. Grupul a declarat că a depus obiecţii juridice la instanţele de judecată cerându-le să renunţe la...
Compania 'Smith&Nephew', amendată cu 22 milioane de dolari pentru mită Autorităţile de reglementare din SUA au amendat compania Smith&Nephew, cel mai mare producător de dispozitive medicale, cu suma de 22 milioane de dolari, pentru mituirea unor medici greci pentru ca ei să folosească produsele sale, în ultimul deceniu. Demersul se încadrează într-o serie de acţiuni in...
SUA: Membri ai Congresului cer o anchetă asupra British American Tobacco, suspectat de corupţie în Africa de Est Aleşi din Congresul SUA au cerut Ministerului american al Justiţiei să deschidă o anchetă asupra suspiciunilor de corupţie care vizează grupul British American Tobacco (BAT) în Africa de Est, relatează vineri AFP.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...