Cele mai citite
 


Horia Uioreanu: Raţionalizarea sistemului de sănătate trebuie să înceapă cu ministrul în funcţie
luni, 11 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul liberal Horia Uioreanu îi cere premierului Emil Boc, printr-un comunicat de presă difuzat duminică, să înceapă reforma sistemului medical cu demiterea ministrului Sănătăţii Cseke Attila.
'Premierul Emil Boc este de părere că în ultimii 20 de ani nimeni nu a spus lucrurilor pe nume şi că 'doar s-a încărcat factura la sănătate, s-au cheltuit mulţi bani şi nimeni nu a venit să raţionalizeze'. În acest context, îl rog pe domnul prim-ministru să demareze necesara 'raţionalizare' a sistemului de sănătate prin demiterea subordonatului său, ministrul de resort Cseke Attila', se menţionează în comunicatul parlamentarului clujean.
Acesta susţine că 'aşa zisa reformă a sistemului medical românesc', al cărei apogeu a fost atins odată cu desfiinţarea celor 67 de spitale, pare să aibă drept principal scop îngreunarea accesului la îngrijiri de specialitate, mai ales pentru cei din mediul rural.
În opinia deputatului PNL, deşi unele dintre aceste spitale erau insuficient dotate, altele nu îşi justificau existenţa din cauza distanţei mici până la un spital bine dotat, majoritatea instituţiilor spitaliceşti închise puteau fi salvate, iar în unele cazuri acest lucru era chiar necesar.
'Faptul că erau necesare a fost dovedit de protestele locuitorilor din zonele arondate acestor spitale. Din nefericire, doi oameni au plătit preţul suprem, murind în faţa porţilor închise. Pe de altă parte, domnul ministru Cseke Attila trebuie 'raţionalizat' şi demis deoarece a desfiinţat spitalele fără o verificare la faţa locului şi cu încălcarea legislaţiei în vigoare. Domnia sa nu doar că nu a cerut acordul autorităţilor locale care aveau în subordine aceste instituţii, dar a ignorat total soluţiile propuse de acestea', a spus Uioreanu.
Acesta mai afirmă că premierul ar trebui să-l demită pe ministrul Sănătăţii "pentru grave prejudicii aduse stării de sănătate a românilor".AGERPRES / (AS - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Dialogul va continua între ministrul Sănătăţii şi medicii de familie Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, la B1TV, că dialogul între ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi reprezentanţii medicilor de familie pe marginea contractului-cadru va continua în perioada următoare.
Emil Boc: Cseke Attila nu şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu şi-a prezentat demisia din funcţie în ultimele două zile şi nici nu şi-a anunţat intenţia în acest sens, după tragedia de la maternitatea Giuleşti soldată cu moartea a patru bebeluşi.
Emil Boc: Există probleme cu măririle de 15% în spitalele unde nu s-a făcut reformă Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ - Problemele cu spitalele unde nu s-a aplicat mărirea de salarii de 15% în luna ianuarie pentru angajaţi s-au constatat în cazul acelor unităţi sanitare care nu au făcut reforma solicitată din iulie 2010 privind alocarea a 70% din buget pentru salarii, a declarat, miercuri...
Emil Boc: Sperăm ca până la 19 august să găsim un înlocuitor la Ministerul Sănătăţii care să continue reforma în sănătate Liderii Coaliţiei de guvernământ au discutat în cadrul şedinţei de luni problema găsirii unui nou ministru la portofoliul sănătăţii, a declarat premierul Emil Boc, precizând că până pe 19 august, când expiră interimatul la Ministerul Sănătăţii al lui Cseke Attila, să fie găsit un înlocuitor pentru acesta...
Premierul Emil Boc: Noul contract-cadru va ajuta la o mai bună finanţare a spitalelor Primul ministru Emil Boc şi-a exprimat marţi în şedinţa de guvern aprecierea faţă de noul contract-cadru elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, arătând că documentul care va intra în vigoare de la 1 iunie va duce la o mai bună finanţare a spitalelor.
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...