Cele mai citite
 


Ialomiţa: Spitalul de Urgenţă din Slobozia a preluat parţial personalul spitalului de la Ţăndărei
luni, 11 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia au decis preluarea unui număr de 20 de cadre medicale şi personal de îngrijire de la Spitalul municipal Ţăndărei, recent desfiinţat pentru a fi transformat în cămin de bătrâni.
Managerul SJU Slobozia, dr. Vasile Olaru, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că, deşi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au promis suplimentarea fondurilor pentru ca personalul angajat să poată fi remunerat la noile locuri de muncă, acesta afirmă că nu mai crede în promisiuni.
'Aproximativ 60 de persoane au dorit să se angajeze la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia. Din păcate, la ora actuală, nu avem fonduri. Din suflet am încercat să-i ajutăm. Am angajat vreo douăzeci, cinci medici, asistente medicale şi personal de îngrijire, dar mai mult nu putem. Eu, vizavi de anumite promisiuni, m-am vaccinat deja. Iar fondurile noastre sunt din ce în ce mai mici. Şi, spre surprinderea mea, chiar după ce am hotărât pe cine şi câţi vom angaja, de la Casa de Asigurări de Sănătate am primit o adresă prin care eram anunţaţi că numărul de paturi al spitalului se micşorează cu 22', susţine managerul spitalului din Slobozia.
Dr. Vasile Olaru a precizat că la începutul săptămânii viitoare se va încerca acţionarea în instanţă a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa în vederea obţinerii unei ordonanţe preşedinţială 'pentru a opri nebunia asta'.
În opinia acestuia, decizia prin care reprezentanţii CJAS solicită reducerea numărului de paturi este 'ilegală', în condiţiile în care numărul de paturi a fost redus recent odată cu desfiinţarea spitalului de la Ţăndărei, reclamând interese de altă natură în luarea acestei decizii.
În adresa trimisă vineri Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia de CJAS Ialomiţa, se face referire la ordinul nr. 208/2011 privind aprobarea detalierii pe judeţe a numărului total de paturi din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti, numărul total de paturi pentru care CJAS Ialomiţa poate încheia contracte de furnizare de servicii medicale în regim de spitalizare continuă fiind de 772 de paturi faţă de 789 existente.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia rămâne, după ajustarea cu 22 de paturi, cu un număr de 505 paturi pentru care CJAS poate încheia contractul de servicii medicale spitaliceşti.
Aşadar, sâmbătă, 8 aprilie, spitalul trebuie să comunice CJAS structura pe secţii a numărului de paturi ajustat în vederea încheierii actelor adiţionale pentru servicii medicale.
'Să ştiţi că numărul de internări a început să crească. Şi în mod sigur nu vom putea face faţă cu locurile pe care le avem. În numai câteva zile, la UPU a crescut adresabilitatea cam cu 25%. De când s-a închis spitalul Ţăndărei, numărul persoanelor care se prezintă la urgenţe a crescut. Dacă înainte aveam în medie 75-80 de prezentări, acum avem peste 100 pe zi. Deja avem probleme. Au crescut cererile pentru ambulanţă, iar Ambulanţa nu poate face faţă. De acum înainte, riscurile vor fi foarte mari. (...) Miercuri (13 aprilie - n.r.) vom avea o întâlnire cu reprezentanţii medicilor şi ai societăţii civile. Vom încerca să le spunem oamenilor care este situaţia, pentru că se spun numai minciuni. (...) Pentru prostiile astea care se fac la ora actuală, de care acum nu vrea să răspundă nimeni, sunt convins că vor răspunde cu capul cei care fac tâmpeniile astea, pentru că vom număra din ce în ce mai mulţi morţi", susţine managerul SJU Slobozia.
Dr. Vasile Olaru este de părere că judeţului Ialomiţa trebuia să i se acorde o atenţie mult mai mare în condiţiile în care speranţa de viaţă este din ce în ce mai scăzută, iar mortalitatea infantilă a crescut, situându-ne între primele locuri din ţară.
'Nevoia de asistenţă medicală a acestui judeţ este mult, mult mai mare decât în altă parte. După o perioadă destul de scurtă vor dispărea şi medicii de familie, aceştia alegând să lucreze în străinătate şi vor exista tragedii de neînchipuit. Nu este de joacă. Iar medicii se formează greu', a conchis dr. Vasile Olaru. AGERPRES/(A - Mihaela Leţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Ialomiţa: Spitalul din Slobozia, primul spital judeţean din România acreditat CoNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia a primit, vineri, certificatul de acreditare CoNAS, îndeplinind, în urma evaluării, peste 85% din cei 1.848 de indicatori necesari, privind calitatea serviciilor oferite şi siguranţa pacienţilor, fiind primul spital judeţean acreditat din ţară.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Institutul de Boli Cardiovasculare nu mai poate asigura asistenţa medicală decât pentru şapte zile Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C.C.Iliescu" anunţă, într-un comunicat de presă, că nu mai poate asigura asistenţa medicală de specialitate în cardiologie, chirurgie cardiovasculară şi anestezie decât pentru şapte zile, mai precis până luni, 7 noiembrie.
Ialomiţa: Sindicaliştii de la Ambulanţă, în conflict cu managerul Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale 'Ambulanţa', a venit, vineri seara, la Slobozia, pentru a media un conflict între ambulanţieri şi managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, Radu Paros.