Cele mai citite
 


Premierul Boc îi cere ministrului Cseke o informare despre nefuncţionarea Registrului Naţional al Donatorilor de Celule Stem
luni, 11 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc a declarat duminică, la ProTv, că îi va solicita ministrului Sănătăţii Cseke Attila o informare privind cauzele pentru care Registrul Naţional al Donatorilor de Celule Stem este în "blocaj birocratic", deşi se preconiza funcţionarea lui încă din septembrie 2009.
"E un lucru la care ţin, cred în eficienţa lui, cred în faptul că acest Registru va salva vieţi umane, o să aflu care este blocajul birocratic, mi l-aţi sesizat, îl voi rezolva. În şedinţa de Guvern de miercuri voi avea un prim răspuns la această problemă", a subliniat el.
Realizatorii emisiunii i-au amintit premierului o declaraţie a acestuia din 2009, făcută împreună cu titularul de atunci de la Ministerul Sănătăţii, Ion Bazac, prin care se dădeau asigurări că Registrul va deveni funcţional în septembrie 2009.
"Îl susţin şi voi face cu ministrul ceea ce trebuie să fie efectiv, nu numai doar înfiinţat tehnic. Nu am datele în acest moment la mine", a adăugat şeful Guvernului.
Iniţiativa înfiinţării Registrului Naţional al Donatorilor de Celule Stem a fost motivată de facilitarea transplanturilor de măduvă pentru pacienţii români diagnosticaţi cu leucemie, pentru a creşte şansele de realizare în ţară a acestor operaţii complicate, făcute mai mult în străinătate. Celulele stem sunt celule tinere care se divid şi pot reface sângele. Sunt cele mai importante componente din măduva spinării. AGERPRES / (A-Marius Frăţilă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un registru al donatorilor onorifici va exista şi în România Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un registru al donatorilor onorifici de celule stem pentru bolnavii de leucemie va exista şi în România, de la 1 septembrie, a dat asigurări, duminică, premierul Emil Boc, invitat la postul de televiziune PRO TV, iniţiatorul campaniei ''Avem viaţă în sânge''.
Guvernul alocă 6,2 milioane de lei pentru Registrul Naţional al Donatorilor de Celule Stem Guvernul a decis, miercuri, suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii (MS) cu 6,2 milioane de lei, pentru a asigura funcţionarea Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem, a anunţat premierul Emil Boc, la finalul şedinţei Executivului.
Emil Boc: Cseke Attila nu şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu şi-a prezentat demisia din funcţie în ultimele două zile şi nici nu şi-a anunţat intenţia în acest sens, după tragedia de la maternitatea Giuleşti soldată cu moartea a patru bebeluşi.
Premierul Emil Boc: Noul contract-cadru va ajuta la o mai bună finanţare a spitalelor Primul ministru Emil Boc şi-a exprimat marţi în şedinţa de guvern aprecierea faţă de noul contract-cadru elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, arătând că documentul care va intra în vigoare de la 1 iunie va duce la o mai bună finanţare a spitalelor.
Emil Boc: Sperăm ca până la 19 august să găsim un înlocuitor la Ministerul Sănătăţii care să continue reforma în sănătate Liderii Coaliţiei de guvernământ au discutat în cadrul şedinţei de luni problema găsirii unui nou ministru la portofoliul sănătăţii, a declarat premierul Emil Boc, precizând că până pe 19 august, când expiră interimatul la Ministerul Sănătăţii al lui Cseke Attila, să fie găsit un înlocuitor pentru acesta...
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.