Cele mai citite
 


Premierul Boc: Salariile profesorilor nu pot fi majorate cu 50% nici în 2012
luni, 11 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la Pro TV, că salariile profesorilor nu vor putea fi majorate cu 50% nici în 2012, deoarece economia nu poate suporta un astfel de efort.
"Anul acesta nu se majorează şi nici anul viitor nu se majorează salariile profesorilor cu 50%. Nici în 2012 salariile nu pot fi majorate cu 50% la nicio categorie de bugetari. Să fim bine înţeleşi. Fără amăgiri (...) Aş putea la fel de bine azi să fiu populist, să fiu demagog, să pun ţara pe butuci şi să dăm o majorare de 50% a salariilor profesorilor", a afirmat Boc, arătând că această majorare ar compromite stabilitatea financiară a ţării, realizată cu greu în momentul de faţă.
El a subliniat că majorarea salariilor profesorilor şi medicilor nu poate fi făcută fără să existe o acoperire în economie pentru susţinerea acestui efort bugetar.
"Stau în această poziţie şi voi apăra echilibrul bugetar şi starea finanţelor ţării chiar cu preţul postului de premier. (...) Asta înseamnă responsabilitate. Nu am de gând să cedez niciunei tentaţii populiste, indiferent de consecinţele politice", a menţionat el.
Pe de altă parte, şeful Guvernului a spus că "în cursul anului viitor" vor fi recuperate "în integralitate" tăierile de salarii din 2010 pentru bugetari.
De asemenea, el a reiterat că datele economice indică că ieşirea din recesiune a ţării la sfârşitul primului trimestru din acest an. "Toate datele merg în această direcţie ca la sfârşitul primului trimestru vom avea creştere economică şi două trimestre consecutive, deci ieşim din recesiune. Este semnul că lucrurile merg in direcţia bună", a arătat premierul, adăugând însă că "ieşirea din recesiune e o chestiune tehnică".
Potrivit acestuia, în buzunarele românilor şi în nivelul de trai se va resimţi o îmbunătăţire mai substanţială abia în partea a doua a acestui an şi în anul viitor. AGERPRES / (A - Cătălin Alexandru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Boc: Sunt de acord că profesorii au salarii mici, dar creşterile nu pot fi făcute din pix Prim-ministrul Emil Boc a admis luni, în plenul reunit al Parlamentului, că salariile din învăţământ sunt mici, însă a subliniat că veniturile tuturor bugetarilor trebuie să crească doar cu acoperire economică.
Emil Boc:Există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creşetere economică şi să iasă din recesiune Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PDL Harghita, că există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creştere economică şi să iasă din recesiune.
Emil Boc: Sunt preocupat, atât ca părinte cât şi ca premier, de combaterea etnobotanicelor Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, că este preocupat de combaterea etnobotanicelor atât ca şef al Guvernului, cât şi ca părinte, însă este conştient că fenomenul de consum al acestor substanţe nu poate fi nici eliminat peste noapte, nici eradicat complet deoarece...
Colegiul Medicilor din România solicită premierului Emil Boc deblocarea posturilor din sănătate Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită premierului Emil Boc, într-o scrisoare deschisă, deblocarea posturilor din sănătate şi atrage atenţia asupra deficitului major al personalului medical, în general şi al medicilor în special.
Premierul Boc spune că preşedintele Băsescu, dar şi el, au fost informaţi greşit în legătură cu legea sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, marţi seara, la B1 TV, că atât el cât şi preşedintele Traian Băsescu au avut "unele informaţii greşite" cu privire la proiectul legii sănătăţii care a fost retras din dezbaterea publică săptămâna trecută, dar şi în ceea ce priveşte situaţia cu doctorul Raed Arafat.
Guvernul îşi angajează răspunderea luni pentru Codul de dialog social şi salariile din învăţământ Guvernul îşi angajează răspunderea în faţa Parlamentului, luni, pentru legea de uniformizare a salariilor din învăţământ, în anul 2011, precum şi pentru Codul de dialog social.