Cele mai citite
 


Traian Igaş: La Arad va funcţiona o bază aeriană SMURD pentru vestul ţării
sâmbătă, 9 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 9 apr /Agerpres/- Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, a anunţat vineri, la Arad, că pe aeroportul din acest municipiu, mai exact în locul Aeroclubului Arad, va funcţiona în curând o bază aeriană SMURD care va deservi tot vestul ţării.
'Ministerul Administraţiei şi Internelor a aprobat alocarea către baza Arad a unui elicopter SMURD, singura problemă care mai rămăsese de rezolvat fiind acordul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în vederea mutării Aeroclubului. În urma discuţiilor purtate cu ministrul Anca Boagiu, aceasta şi-a dat acordul mutării Aeroclubului (aflat în subordinea MTI. n.red.) la Şiria, acolo unde există o pistă privată, astfel că nu mai există nici un fel de oprelişti pentru înfiinţarea bazei de la Arad', a declarat ministrul Igaş.
Potrivit acestuia, la Arad va fi înfiinţat un punct operare aeromedical, al patrulea din ţară după cele din Bucureşti, Târgu Mureş şi Iaşi. Acesta va fi realizat în cooperare cu CJ Arad şi Ministerul Transporturilor, proprietarii bazelor. MAI va pune la dispoziţie la Arad un elicopter care va deservi judeţele Caraş - Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Hunedoara.
'Prin înfiinţarea bazei de la Arad, timpul de intervenţie se va reduce de la 60-90 de minute la 20-30 de minute. Acest lucru nu poate fi decât apreciat de comunitatea locală', a mai adăugat ministrul Constantin Traian Igaş. AGERPRES /(A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IUBCvT Târgu Mureş urmează să efectueze primul transplant de cord din acest an Medicii din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş urmează să efectueze, joi, primul transplant de cord din acest an, în urma unei prelevări de organe realizate la Iaşi, a anunţat şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară şi Cardiologie Pediatrică, prof...
Arad: Punctul de operare aeriană SMURD de la Arad a devenit operaţional Arad, 26 nov /Agerpres/- Un punct de operare aeriană SMURD, care va deservi şase judeţe din vestul ţării, a fost inaugurat sâmbătă pe Aeroportul din Arad.
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...
Accidente în care au fost implicate elicoptere SMURD - cronologie (2003-2016) Un elicopter SMURD Iaşi s-a prăbuşit, joi, 2 iunie, în timp ce se îndrepta spre Cahul, Republica Moldova, pentru a prelua un pacient. Tragedia s-a produs în raionul Cantemir, satul Haragîs, într-o zonă împădurită. Potrivit primelor informaţii la bordul aparatului se aflau patru persoane. Cel puţin una...
Punctul de operare aeromedical al SMURD, pe aeroportul din Arad, începând din septembrie Un punct de intervenţie aeromedical SMURD va funcţiona începând din septembrie pe aeroportul internaţional din Arad, urmând să deservească alte cinci judeţe, a anunţat vineri, la Arad, ministrul administraţiei şi internelor, Traian Igaş.
Raed Arafat: Un elicopter SMURD va opera din 2014 între România şi Republica Moldova Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat luni, la Târgu Mureş că elicopterul care va opera transfrontalier între România şi Republica Moldova ar putea fi operaţional începând cu jumătatea anului viitor, după achiziţionarea aparatului şi a semnării acordului între cele două...