Cele mai citite
 


China: Laptele cu nitriţi care a provocat moartea a trei copii a fost contaminat intenţionat, susţine poliţia
marţi, 12 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moartea recentă a trei copii şi intoxicarea altor 36 din cauza consumului de lapte contaminat cu nitriţi în nord-vestul Chinei, sunt consecinţa unui gest intenţionat, au anunţat luni anchetatorii evenimentului, prin intermediul agenţiei oficiale Xinhua, transmite EFE.
Cei 39 de copii au manifestat simptome de intoxicare cu nitriţi după ce au consumat lapte provenit de la două ferme din zonă. În urma acestui eveniment, mai multe persoane au fost arestate, a declarat un responsabil al Biroului de siguranţă publică din Pingliang, o localitate din provincia Gansu (nord-vestul ţării).

Până în acest moment, 19 copii au primit permisiunea de a părăsi spitalul, alţi 17 minori rămânând în continuare sub observaţia medicilor. Se speră însă că ei vor putea ieşi din spital în următoarele ore.

Toate victimele au mai puţin de 14 ani, iar cei trei copii care au murit erau bebeluşi cu vârsta de sub 24 de luni (cel mai mic avea doar 36 de zile).

Sectorul de lactate din China se află într-un moment de răscruce, după ce în 2008 şase bebeluşi au murit, iar alţi 300.000 au avut probleme renale după ce au băut lapte contaminat cu melamină, un produs chimic folosit în procesul de control al calităţii.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China: Laptele contaminat cu nitriţi ar fi provocat moartea a trei copii Mass-media oficiale chineze au anunţat vineri decesul a trei copii şi îmbolnăvirea a încă 35, care consumaseră lapte provenind de la două fabrici din nord-vestul Chinei, contaminat după toate probabilităţile cu nitriţi, informează AP.
China confiscă din nou zeci de tone de lapte otrăvit cu melamină Autorităţile au confiscat în nord-vestul Chinei 76 de tone de lapte praf contaminat cu melamină la peste doi ani de la un scandal precedent care a cauzat decesul a şase bebeluşi şi îmbolnăvirea altor 300.000, a relatat vineri mass-media chineză, informează AFP.
ONU a stabilit cantitatea maximă de melamină tolerată în alimente ONU a stabilit marţi cantitatea maximă de melamină tolerată în produsele alimentare, la doi ani după scandalul laptelui chinezesc alterat, care a produs moartea mai multor nou-născuţi şi îmbolnăvirea a peste 300 000 de copii, informează AFP:
Ţurcanu (ANSVSA):Rezultatele probelor de lapte vor fi gata în circa două zile;laptele presupus a fi contaminat nu a ajuns la raft Rezultatele celor 1.076 de probe de lapte prelevate de inspectorii sanitari-veterinari vor fi gata în aproximativ două zile în condiţiile în care laboratoarele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) sunt suprapopulate iar laptele presupus a fi contaminat nu...
Prahova: Lapte cu bacterii la două şcoli din Ploieşti la care au fost elevi cu suspiciuni de toxiinfecţie Laptele pe care l-au băut elevii de la două şcoli din municipiul Ploieşti care au prezentat suspiciuni de toxiinfecţie alimentară era contaminat cu bacterii, au arătat analizele de laborator.
Informaţii despre lapte contaminat cu o toxină cauzatoare de cancer provoacă îngrijorare în Balcani Informaţiile potrivit cărora laptele din Balcani ar fi contaminat cu o toxină cauzatoare de cancer au provocat mare îngrijorare în regiune, relatează marţi agenţia Associated Press, menţionând că autorităţile au făcut apel la calm până când vor fi finalizate testele oficiale.