Cele mai citite
 


La Spitalul din Bălceşti nu s-a efectuat anul trecut nicio intervenţie chirurgicală, potrivit DSP Vâlcea
marţi, 12 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Spitalul orăşenesc din Bălceşti nu au efectuat în anul 2010 nicio intervenţie chirurgicală sau vreo operaţie complexă, majoritatea cazurilor dificile fiind trimise la spitalele din Râmnicu Vâlcea, Craiova, Drăgăşani şi Horezu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul DSP Vâlcea, dr. Maria Murăruş.
"Cele mai multe internări anul trecut au fost pentru hipertensiune arterială primară. În mare parte, unitatea medicală din Bălceşti a făcut doar triere, ocupându-se de boli cronice. Nu au fost intervenţii chirurgicale în acest spital. Iar pe primul trimestru al anului 2011, de la Serviciul de Ambulanţă, avem raportate în zona Bălceşti 191 de solicitări. Dintre acestea, 86 au rămas pe loc la spitalul din oraş, restul de 105 au ajuns la spitalele din Râmnicu Vâlcea, Craiova, Drăgăşani şi Horezu", a precizat dr. Maria Murăruş.
De asemenea, bugetul alocat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru spitalul din Bălceşti a fost 1,8%.
"În acest sens, pe 2010, la unitatea sanitară din Bălceşti care deserveşte 13 localităţi a 40.000 de locuitori s-au înregistrat la CJAS 2.522 de cazuri rezolvate, adică un număr de 1.890 de pacienţi. Valoarea în medie a costurilor a fost de 1,1 miliarde lei vechi, adică 1,8% din bugetul CJAS pe Vâlcea. Spitalul din Bălceşti nu a operat cazuri complexe, au doar un medic internist pensionar, un medic pediatru şi doi medici ginecologi. Restul personalului, ce au declarat autorităţile, sunt medici rezidenţi. Spitalul nu are secţie ATI, deci automat nu au avut intervenţii chirurgicale", a precizat, luni, pentru AGERPRES, directorul CJAS, Rodica Mărginean.
Un bărbat de 41 de ani din comuna Laloşu a decedat joia trecută în curtea Spitalului orăşenesc din Bălceşti, spital închis pe 1 aprilie din ordinul Ministrului Sănătăţii.
Pacientul care a murit în curtea spitalului din Bălceşti avea afecţiuni care nu ar fi putut fi rezolvate nici dacă unitatea sanitară ar fi funcţionat normal, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, dr. Maria Murăruş.
"Din raportul autopsiei a rezultat că Sanda Ion a decedat în urma unei hemoragii de trunchi cerebral (accident vascular). Pacientul prezenta afecţiuni preexistente - cardiomegalie şi hepatomegalie (inima şi ficatul mărite) - la care s-a adăugat o reacţie pancreatică. Pacientul ar fi avut şanse, dacă ar fi ajuns la Spitalul de Urgenţă Râmnicu Vâlcea sau din Craiova. La spitalul din Bălceşti nu s-ar fi putut face mare lucru", preciza atunci Murăruş.
Vinerea trecută, un grup de trei medici şi şase asistente au luat decizia de a redeschide unitatea sanitară pentru cazuri de prim ajutor. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Persoana decedată joi la Bălceşti nu ar fi avut şanse chiar dacă spitalul ar fi fost deschis, potrivit DSP Pacientul care a murit în curtea spitalului din Bălceşti avea afecţiuni care nu ar fi putut fi rezolvate nici dacă unitatea sanitară ar fi funcţionat normal, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, dr. Maria Murăruş.
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Braşov: Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară realizată la SCJU Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară finanţată integral de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-a efectuat miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, în cadrul subprogramului de reconstrucţie mamară, parte a programului naţional de oncologie.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Gorj: CJAS a repartizat peste 10 milioane de lei spitalelor din judeţ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a distribuit unităţilor spitaliceşti şi laboratoarelor de analize din judeţ, medicilor de familie şi Serviciului de Ambulanţă aproximativ 12.400.000 lei, bani primiţi la ultima rectificare de buget.