Cele mai citite
 


Managerul SJU Vâlcea: Nu se impune nicio sancţiune administrativă în cazul femeii care a născut în toaleta spitalului
marţi, 12 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, Georgeta Sălişte, a declarat luni că nu se impune nicio sancţiune pe linie administrativă în cazul femeii care a născut în urmă cu o săptămâna în toaleta unităţii de primiri urgenţe.
"Azi am avut o şedinţă a Consiliului de Administraţie. Astfel la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă nu s-au constatat încălcări ale atribuţiilor prevăzute în fişa postului nici în ordinul ministerului şi nici încălcări ale regulamentului de organizare şi funcţionare a spitalului. Colegiul Director a considerat că nu este cazul pentru a da vreo sancţiune administrativă. În ceea ce priveşte o eventuală culpă medicală, ea este analizată doar de Colegiul Medicilor în cazul în care pacienta va face vreo sesizare", a precizat Georgeta Sălişte.
Aceasta a mai declarat că se aşteaptă în decursul acestei săptămâni şi raportul final al anchetei realizate de comisia Ministerului Sănătăţii
Contactat de AGERPRES, juristul Colegiului Medicilor, Adrian Buşu, a declarat că nu există nicio plângere din partea pacientei.
O femeie de 41 de ani, supraponderală, a născut, în urmă cu o săptămână, în toaleta Spitalului Judeţean Vâlcea un copil de 5,5 kilograme, ea susţinând că nu ştia că este însărcinată.
Pacienta şi copilul au fost externaţi vinerea trecută de la secţia Obstetrică - Ginecologie, iar potrivit directorului adjunct al DGASPC, dr. Roxana Radu, nu este vorba despre un caz social.
Ministerul Sănătăţii a anunţat că o comisie a fost formată pentru verificarea modului de organizare a procedurilor de lucru în unitatea de primiri urgenţe a spitalului din Vâlcea, colaborarea cu celelalte secţii ale spitalului, precum şi respectarea legislaţiei în vigoare privind medicina de urgenţă. În cazul suspiciunilor de culpă medicală, Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor din România, iar, dacă vor fi sesizate deficienţe organizatorice, se vor dispune măsurile necesare. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Vâlcea: Medicii de la UPU au procedat regulamentar în cazul femeii care a născut la toaleta SJU Medicii de la Unitatea Primiri Urgenţe au respectat prevederile ordinului 1706 în cazul pacientei care născut, la începutul săptămânii, în toaleta spitalului, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul DSP Vâlcea, dr. Maria Murăruş
Olt: Medicul Cornel Fulga de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost concediat Comitetul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, luni, desfacerea contractului de muncă al medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe Cornel Fulga, cercetat disciplinar după ce luna trecută un pacient în vârstă de 65 de ani a murit la spital fără a fi consultat.
Maramureş: Ecograf nou pentru Unitatea de Primiri Urgenţe de la SJU Baia Mare Baia Mare, 18 feb /Agerpres/- Preşedintele PNL Baia Mare, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, a declarat joi că organizaţia urmează să achiziţioneze un ecograf destinat Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare.
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Satu Mare: Cazul unui bărbat care a făcut infarct în toaleta de la Urgenţe, verificat de instituţii Cazul unui bărbat care a făcut infarct în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare este verificat de mai multe instituţii judeţene, fiind suspiciuni că pacientul ar fi aşteptat prea mult până să fie consultat.