Cele mai citite
 


Marea Britanie: bărbaţii homosexuali vor putea pentru prima dată să doneze sânge
marţi, 12 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Bărbaţii homosexuali din Marea Britanie vor putea să doneze sânge pentru prima dată, fapt ce va creşte temerile că pacienţii care fac transfuzii vor putea contacta virusul HIV, scrie Daily Telegraph în ediţia de luni.

Interdicţia ca bărbaţii gay să doneze sânge va fi ridicată, deoarece s-a decis că regula actuală era discriminatorie şi încălca legislaţia privind egalitatea.

Cu toate acestea, barbaţilor homosexuali li se va permite să doneze sânge doar în cazul în care nu au avut relaţii sexuale timp de un deceniu. Homosexualilor care sunt sau au fost recent activi din punct de vedere sexual li se va interzice în continuare accesul la donarea de sânge.

Anne Milton, ministrul sănătăţii publice, este aşteptată să anunţe modificările în termen de câteva săptămâni.

În prezent, deşi donarea de sânge este monitorizată pentru HIV şi alte boli cu transmitere sexuală, un număr mic de infecţii sunt pierdute din vedere, deoarece poate exista un decalaj de timp înainte ca acestea să manifeste.

Sistemul actual se bazează pe încredere. Nu există controale pentru a vedea dacă donatorii spun adevărul în privinţa sexualităţii lor. Până în prezent se estimează că în jur de 7% dintre bărbaţii homosexuali activi au donat deja sânge, în pofida interdicţiei.

Schimbările au fost sugerate de Sabto, Comitetul consultativ privind siguranţa sângelui, ţesuturilor şi organelor, care a ajuns la concluzia că, dacă interdicţia ar fi înlocuită cu o nouă regulă nouă care i-ar împiedica pe bărbaţii gay să doneze sânge la cinci ani după ce au făcut sex cu un alt bărbat, riscul de a conta HIV prin transfuzii ar fi mai mic de 5%.

Se estimează că această cifră s-ar putea înjumătăţi în cazul în care perioada ar fi crescută la 10 ani, astfel încât miniştrii au susţinut această din urmă opţiune.

În Marea Britanie, se estimează că în prezent sunt 86. 500 de persoane cu HIV, dintre care un sfert nu sunt conştiente de acest lucru. Aproximativ 42% dintre persoanele infectate cu HIV, în 2009, erau bărbaţi homosexuali, potrivit organizaţiei caritabile Terrence Higgins Trust. AGERPRES / (Ana Bîgu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un medicament preventiv eficient împotriva SIDA ar trebui oferit pe scară largă (studiu) Londra, 10 sep /Agerpres - Un antiretroviral testat ca tratament preventiv la homosexualii cu risc de HIV/SIDA s-a dovedit deosebit de eficient şi ar trebui sa facă parte din metodele standard de prevenire pentru bărbaţii cu risc de infecţie, potrivit unui studiu intitulat PROUD publicat în revista britanică...
Trei elevi britanici au inventat prezervativul care detectează infecţii cu transmitere sexuală Trei elevi de la Academia preuniversitară Isaac Newton din Marea Britanie au inventat prezervativul care îşi schimbă culoarea în contact cu anumite bacterii ce provoacă boli cu transmitere sexuală, informează presa britanică.
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Autoteste pentru depistarea rapidă a HIV au fost puse în vanzare în Marea Britanie Autoteste care permit depistarea în câteva minute şi fără supraveghere medicală a unei eventuale infecţii cu HIV sunt de vânzare pe internet în Marea Britanie începând de luni, însă orice rezultat pozitiv va trebui confirmat de către un profesionist în domeniul medical, informează site-ul elveţian romandie...
Zece monumente din Rio de Janeiro iluminate în roşu de Ziua mondială împotriva SIDA Primarul oraşului brazilian Rio de Janeiro a organizat joi iluminarea în roşu a zece dintre monumentele metropolei, dintre care celebra statuie a lui Hristos Mântuitorul cu braţele deschise ce domină oraşul, în cadrul acţiunilor pentru Ziua mondială de luptă împotriva SIDA.