Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii a verificat modul de derulare a Programului Naţional de Oncologie
marţi, 12 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toate cele 11 spitale din reţeaua Ministerului Sănătăţii prin care se derulează Programul Naţional de Oncologie au în prezent stocuri suficiente pentru asigurarea tratamentului oncologic al bolnavilor aflaţi în evidenţă, cel puţin până la data de 1 iunie, se arată într-un comunicat transmis luni de MS.
Unităţile au finalizate licitaţii de achiziţie în acord-cadru sau au în derulare licitaţii în regim de urgenţă, atât pentru medicaţia standard, cât şi pentru unele molecule, care se eliberează cu aprobarea comisiilor constituite de casele de asigurări judeţene sau de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
'Avem semnale că mai sunt disfuncţionalităţi în aprovizionarea cu medicamente oncologice injectabile sau hormonale în unele dintre cele 79 spitale aflate în administrarea autorităţilor locale care derulează programul, deoarece aici nu s-au organizat la timp licitaţii. Dacă nu se organizează achiziţiile în regim de urgenţă, există riscul ca bolnavii care nu vor găsi tratament în aceste unităţi să se îndrepte înspre unităţile care şi-au făcut aprovizionarea, riscându-se supraîncărcarea şi chiar blocarea acestora. Cer public autorităţilor locale măsuri ferme de sancţiune, mergând până la încetarea contractului de management, pentru cei care nu şi-au făcut treaba', a declarat, potrivit comunicatului, ministrul Sănătăţii în cadrul întâlnirii de luni cu managerii unităţilor sanitare ale MS care derulează acest program.
Cseke Attila le-a spus managerilor din reţeaua proprie că va controla personal modul de derulare a programului de oncologie în unităţile MS.
Tot astăzi, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, i-a cerut preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, să dispună măsurile necesare astfel încât fondurile din programul de oncologie să ajungă la spitale în timp real, nu cu întârzieri şi sincope.
De asemenea, colaborarea caselor judeţene cu spitalele este una greoaie şi netransparentă, aşa cum au reclamat toţi managerii unităţilor sanitare.
Ministrul Sănătăţii a verificat luni modul de derulare a Programului Naţional de Oncologie în unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii, într-o întâlnire cu managerii acestor unităţi. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Ministerul Sănătăţii a solicitat CNAS o situaţie privind derularea Programului naţional de oncologie Ministerul Sănătăţii a solicitat Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate o situaţie privind derularea Programului naţional de oncologie, se arată într-un comunicat al MS transmis marţi AGERPRES.
Constanţa: Ministrul Sănătăţii vrea CNAS în subordinea sa Constanţa, 11 iul /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat duminică, la Constanţa, că, în opinia sa, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie să treacă în subordinea ministerului, sau măcar să fie în coordonarea acestuia.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Voiculescu: Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată, în perioada următoare, printr-o OUG Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă, în săptămânile următoare, dintr-un buget pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.