Cele mai citite
 


Palmares bogat pentru România la Salonul de la Geneva
marţi, 12 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Delegaţia română a obţinut la cea de-a 39-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva 24 de medalii de aur, 18 medalii de argint, 7 medalii de bronz şi 20 de premii speciale, informează un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) remis luni AGERPRES.
România a fost prezentă la Geneva, în perioada 6-10 aprilie, cu 49 de invenţii, din care 40 în standul ANCS, pentru celelalte 9 invenţii costurile fiind suportate de inventatori sau unităţi de cercetare-dezvoltare.
În ceea ce priveşte premiile speciale, unul dintre acestea, cu aplicabilitate în domeniul Sănătăţii, a fost acordat unei invenţii prezentate în standul OMPI al universităţilor şi a fost obţinut de Teodora Tihan, Ingrid Ionescu, Aurelia Meghea şi Ioana Demetrescu pentru "Metodă de obţinere pelicule polimerice în domeniul medical".AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România a obţinut 23 de medalii de aur şi opt de argint dar şi 29 de premii speciale la Salonul de la Bruxelles Un număr de 31 de invenţii româneşti au participat la Concursul internaţional Bruxelles - EUREKA, eveniment dedicat inventicii, organizat în cadrul Salonului INNOVA, 19-21 noiembrie 2015, Bruxelles, Belgia, invenţiile româneşti obţinând 23 de medalii de aur şi opt de argint şi 29 de premii speciale,...
Preşedintele ANCS a înmânat diplome şi medalii premiaţilor de la Geneva Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, Dragoş Ciuparu, a înmânat luni diplome şi medalii premiaţilor Salonului Internaţional de Inventică de la Geneva (Elveţia).
Alexandru Cristian Ştrenc (OSIM):Invenţiile româneşti au premii internaţionale, deşi cercetarea este cronic subfinanţată (interviu) Invenţiile româneşti au primit recunoaştere pe plan internaţional, dar România nu poate concura cu marile puteri tehnologice pentru că îi lipseşte baza, iar cercetarea ştiinţifică şi cea tehnologică sunt în suferinţă, printre altele, fiind cronic subfinanţate.
Premii pentru olimpicii la chimie de la Ankara Lotul de olimpici români medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Chimie a fost premiat, marţi, la întoarcerea de la Ankara, unde au obţinut
Premii OMS pentru Coaliţia România Respiră şi deputatul Aurelia Cristea Coaliţia România Respiră şi deputatul Aurelia Cristea au primit luni, la sediul Ministerului Sănătăţii, premii din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru eforturile susţinute şi rezultatele în adoptarea legislaţiei de interzicere a fumatului în spaţiile publice închise.
INTERVIU Nicoleta Hădărugă (cercetător): Cuvintele România şi Timişoara mă vor însoţi peste tot în lume Conf. dr. ing. Nicoleta Hădărugă este o tânără chimistă care activează în industria medicală, în domeniul oncologic, unde foloseşte matrici de încapsulare moleculară pentru ameliorarea reacţiilor adverse ale unor citostatice care sunt foarte agresive asupra organismului.