Cele mai citite
 


Sindicatul medicilor solicită Ministerului Sănătăţii soluţii pentru cadrele medicale din spitalele desfiinţate
marţi, 12 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Sindicatelor Democratice ale Medicilor 'Dr. Ioan Cantacuzino' solicită Ministerului Sănătăţii găsirea urgentă a unor soluţii potrivite pentru cadrele medicale din unităţile sanitare desfiinţate, se arată într-un comunicat de presă remis duminică AGERPRES.
'Considerăm că soluţia pentru cadrele medicale din spitalele care au fost desfiinţate nu poate fi mutarea lor la distanţe considerabile. Nu este o soluţie să mutăm medicii din zone defavorizate, în care este nevoie de asistenţă medicală de specialitate, către oraşele mari, unde nu există posturi libere. Un argument îl constituie distribuţia medicilor la 1.000 de locuitori, zonele de unde pleacă medicii având o acoperire sub media pe ţară. Obligându-i să facă zilnic naveta la zeci sau chiar la sute de kilometri, îi determinăm să plece din ţară ca mulţi dintre colegii lor, în vreme ce pacienţii din zonele respective rămân fără asistenţă medicală. De aceea, considerăm că soluţia ar trebui să fie înfiinţarea unor unităţi medicale, fie că vorbim de centre de sănătate sau ambulatorii de specialitate exact în zonele unde s-au desfiinţat spitalele', a declarat dr. Florin Chirculescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Medicilor 'Dr. Ioan Cantacuzino'.
Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Democratice ale Medicilor 'Dr. Ioan Cantacuzino' sunt de acord că este nevoie de o reformă a sistemului sanitar, însă consideră că toţi pacienţii au dreptul la asistenţă medicală şi acces echitabil la serviciile medicale, aşa cum spune Carta Europenă a Drepturile Pacienţilor.
'În acest context ne permitem să adresăm următoarele întrebări decidenţilor români. L-aş întreba pe dl. subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, care erau parametrii vitali ai pacientului decedat la Bălceşti astfel încât să putem afirma cu certitudine că era un caz irezolvabil? Jurământul lui Hipocrate permite unui medic să nu îşi examineze pacientul, dacă consideră că nu are şanse? Pe dl. prim-ministru Boc vreau să îl întreb care este procentajul pacienţilor care au supravieţuit unui infarct miocardic acut şi care au fost stentaţi', a conchis dr. Florin Chirculescu.
AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...