Cele mai citite
 


Spitalul din Buftea ar putea deveni secţie externă a Spitalului Judeţean Ilfov
marţi, 12 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni ilfoveni ar putea decide, în şedinţa extraordinară de marţi, redeschiderea spitalului din oraşul Buftea.
Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Cristache Rădulescu, a convocat pentru ziua de marţi, ora 12,00, la sediul CJI, şedinţa extraordinară de consiliu, pe ordinea de zi aflându-se proiectul de hotărâre prin care se va redeschide spitalul din oraşul Buftea şi care va deveni secţie externă a Spitalului Judeţean Ilfov.
La cererea lui Cristache Rădulescu, marţi se va supune adoptării o hotărâre de consiliu pentru modificarea structurii organizatorice a Spitalului Judeţean Ilfov, care va avea o secţie externă la Buftea.
Potrivit proiectului de hotărâre, prin reorganizarea Spitalului Judeţean în oraşul Buftea va funcţiona o secţie specială, care va avea, la rândul ei, alte patru secţii: o secţie de obstretică-ginecologie cu 20 de paturi, o secţie de neonatologie cu 10 paturi, o secţie de chirurgie cu 10 paturi şi o secţie ATI cu 10 paturi.
''Înfiinţarea acestei secţii externe a Spitalului Judeţean la Buftea este singura soluţie prin care ilfovenii vor putea să beneficieze în continuare de servicii medicale iar cadrele medicale să-şi păstreze locurile de muncă'', a declarat luni pentru AGERPRES Cristache Rădulescu.
El a precizat că va supraveghea personal ca noua secţie externă din Buftea să înceapă să funcţioneze cât mai repede, astfel încât locuitorii din Ilfov să poată avea acces la servicii medicale de calitate.
În şedinţa extraordinară convocată de preşedintele CJ Ilfov săptămâna trecută consilierii judeţeni au adoptat în unanimitate o hotărâre prin care se pronunţă împotriva închiderii celor două spitale.
Decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa cele două spitale din Ilfov lasă judeţul fără acest gen de unitate sanitară, în condiţiile în care judeţul avea patru spitale - Spitalul de Psihiatrie de la Bălăceanca, Spitalul Buftea, Spitalul Periş şi Spitalul Judeţean. Totuşi, Spitalul Judeţean se află pe teritoriul Capitalei iar desfiinţarea spitalelor de la Buftea şi Periş va duce cel mai probabil la o aglomerare a spitalelor din Bucureşti, ilfovenii neavând altă soluţie decât spitalele din Capitală.
De menţionat că cele două spitale propuse pentru desfiinţare sunt de specialitate, unul dintre acestea fiind de oncologie, dotat cu aparatură performantă printr-un parteneriat cu o firmă străină, cel de-al doilea fiind maternitate. Mai mult, în Periş autoritatea locală are un cămin de bătrâni iar transformarea spitalul ar face ca localitatea să aibă două cămine de bătrâni. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CJ Ilfov caută alternative la decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma spitalele din judeţ în azile Consiliul Judeţean Ilfov s-a pronunţat împotriva închiderii spitalelor din localităţile Buftea şi Periş şi caută alternative la decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma cele două unităţi spitaliceşti în azile de bătrâni.
Nou protest al angajaţilor Spitalului Caritas faţă de intenţia MS de a transforma unitatea medicală în cămin de bătrâni Bucureşti, 21 feb /Agerpres/ - Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Caritas au protestat, luni, pentru a treia oară, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii (MS) de a transforma unitatea în cămin pentru bătrâni.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal, modernizat şi dotat cu aparatură performantă, a fost inaugurat la IC Fundeni Bucureşti, 27 ian /Agerpres / - Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni, care a fost modernizat şi dotat cu aparatură de ultimă generaţie, a fost inaugurat, marţi, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Cadrele medicale din Spitalul Caritas vor protesta luni Cadrele medicale din Spitalul Caritas vor organiza luni o acţiune de protest faţă de 'lipsa de transparenţă' a autorităţilor de resort care nu au specificat în mod clar care va fi soarta unităţii spitaliceşti. Acţiunea va avea loc între orele 8,00 şi 10,00.
PSD: Deciziile de desfiinţare şi comasare a spitalelor - o măsură care aruncă definitiv în haos sistemul sanitar Partidul Social Democrat dezaprobă deciziile 'arbitare şi incorecte' ale Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Departamentul de Sănătate al PSD.