Cele mai citite
 


500 de studenţi şi elevi romi - beneficiari ai unui program de burse şi dezvoltare personală în domeniul medical
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 500 de studenţi şi elevi romi vor beneficia, în anii de studiu 2011 - 2012 şi 2012 - 2013, de burse şi programe de dezvoltare personală în domeniul medical, prin intermediul unui proiect lansat marţi de Agenţia de Monitorizare a Presei.
Programul, după cum susţin iniţiatorii proiectului, este adresat numai tinerilor de etnie romă şi este finanţat din fonduri europene.
"Programul de burse educaţionale şi de dezvoltare personală în domeniul medical are misiunea de a dezvolta un mecanism de susţinere a tinerilor de etnie romă care sunt interesaţi să urmeze profesii medicale, dar care, din cauza mediului dezavantajat din care provin, nu au încredere în propria lor putere de a depăşi obstacolele spre o formare de calitate şi spre o carieră profesională de înaltă calificare", a declarat preşedintele Agenţiei de Monitorizare a Presei, Mircea Toma.
Printre rezultatele anticipate se numără şi înscrierea a peste 400 de tineri romi într-un proces de dezvoltare personală care să le permită asumarea apartenenţei etnice, implementarea a 40 de proiecte de voluntariat în domeniul sănătăţii în comunităţile rome şi implicarea în acestea a 1.000 de membri ai comunităţii de romi din România.
Totodată, prin intermediul programului se urmăreşte şi angajarea a 60 de tutori şi 30 de mentori la nivel naţional şi organizarea a 11 tabere pentru tinerii romi.
"Se doreşte un program naţional şi european integrat, în centrul căruia se află educaţia. Uniunea Europeană va monitoriza modul în care se vor implementa strategiile pentru romi", a declarat, la rândul său, consilierul prezidenţial Peter Eckstein Kovacs, şeful Departamentului pentru minorităţi naţionale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.
El a spus că o mare realizare ar fi ca tinerii de etnie romă care vor finaliza cursurile de medicină să se întoarcă în comunitate pentru a profesa.
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi-a manifestat speranţa ca cei care vor deveni medici prin intermediul acestui program să rămână în ţară şi să nu plece în străinătate. În opinia sa proiectul lansat marţi doreşte să elimine nişte dezavantaje faţă de tinerii de etnie romă.
Agenţia de Monitorizare a Presei a lansat marţi programul de burse educaţionale şi de dezvoltare personală în domeniul medical adresat tinerilor romi. AGERPRES/(AS - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Proiect finanţat din fonduri europene menit să asigure noi standarde de calitate în învăţământul medical Proiectul intitulat "Standardele de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul superior din domeniul sănătăţii" lansat, luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vizează crearea unui cadru comun, în privinţa indicatorilor de calitate...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Sectretarul de stat Raed Arafat a participat la sesiunea Adunării Mondiale a Sănătăţii de la Geneva Secretarul de stat, dr Raed Arafat, a reprezentat, marţi, România în calitate de stat co-organizator la evenimentul desfăşurat în marja celei de-a 66 a sesiuni a Adunării Mondiale a Sănătăţii de la Geneva, cu tema Managementul tulburărilor de spectru autist, informează printr-un comunicat de presă Ministerul...
Sectretarul de stat Raed Arafat participă la sesiunea Adunării Mondiale a Sănătăţii de la Geneva Secretarul de stat, dr Raed Arafat, a reprezentat, marţi, România în calitate de stat co-organizator la evenimentul desfăşurat în marja celei de-a 66 a sesiuni a Adunării Mondiale a Sănătăţii de la Geneva, cu tema Managementul tulburărilor de spectru autist, informează printr-un comunicat de presă Ministerul...
Sibiu:Romii, pacienţii cu altă orientare sexuală şi cei cu HIV/SIDA, cei mai discriminaţi în sistemul de sănătate (studiu) Romii sunt cei mai discriminaţi pacienţi în sistemul de sănătate românesc, urmaţi de bolnavii cu altă orientare sexuală şi bolnavii cu HIV/SIDA, conform unui studiu realizat cu fonduri europene, în perioada august - noiembrie, cu date obţinute de la 500 de studenţi medicinişti din Sibiu.
Mihnea Costoiu crede că o soluţie pentru creşterea salariilor rezidenţilor ar putea fi bursele Ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, Mihnea Costoiu, consideră că o soluţie pentru mărirea salariilor medicilor rezidenţi ar fi acordarea de burse, aşa cum se întâmplă în cazul medicilor doctoranzi sau post-doctoranzi.