Cele mai citite
 


Brăila: Centru de excelenţă în chirurgia ORL, după inaugurarea celui de glaucom
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, ORL
 

Consiliul Judeţean (CJ) Brăila are în derulare un proiect de înfiinţare, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a unui centru de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului dotat la standarde internaţionale, proiect care urmează după inaugurarea unicului centru de tratament complet al glaucomului, eveniment care a avut loc duminică, 10 aprilie.

Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, pentru AGERPRES, că s-a documentat în ceea ce priveşte aparatura care trebuie achiziţionată şi a purtat deja discuţii cu o serie de medici specializaţi în aceste domenii, intenţia fiind de a aduce în noul centru care se va deschide la Brăila un doctor cu recunoaştere naţională şi internaţională.
'L-am trimis deja la cursuri de specializare pe doctorul brăilean Lăpuşneanu, dar vrem să mai aducem un doctor cu recunoaştere internaţională. Brăila va fi unul din puţinele judeţe care va avea un astfel de centru', a declarat preşedintele CJ Brăila.
Unicul centru de tratament complet al glaucomului din ţară, amenajat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a fost inaugurat duminică, în prezenţa vicepreşedintelui Societăţii Naţionale de Glaucom, Gabriel Ştefan.
Centrul Judeţean de Glaucom este o investiţie în valoare de peste 200 mii de euro realizată în exclusivitate din bugetul CJ Brăila, dotările pentru diagnosticarea şi tratarea glaucomului fiind la nivelul anului 2011. Centrul este dotat cu aparatură laser pentru un tratament chirurgical, dar şi cu aparatură de ultimă generaţie, pentru depistarea altor boli din câmpul vizual.
Preşedintele CJ Brăila a declarat că va continua dotarea cu instrumentar medical a Secţiei de Oftalmologie, în care este integrat Centrul de Glaucom, şi că un accent deosebit se va pune pe cercetare.  AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: A fost inaugurat unicul centru de tratament complet al glaucomului din ţară Unicul centru de tratament complet al glaucomului din ţară, amenajat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a fost inaugurat duminică, în prezenţa vicepreşedintelui Societăţii Naţionale de Glaucom, Gabriel Ştefan.
Brăila: CJ va investi anul acesta 30 milioane lei în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va investi anul acesta aproximativ 30 milioane lei în Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Consiliul Judeţean a contestat încadrarea Spitalului Judeţean în categoria a III-a Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a trimis la Ministerul Sănătăţii contestaţia privind încadrarea Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila în categoria a III-a, solicitând autorităţilor sanitare centrale să reanalizeze...
Brăila: Programările la Centrul judeţean de tratament complet al glaucomului depăşesc 90 de zile Programările făcute la Centrul judeţean de tratament complet al glaucomului din Brăila, inaugurat în luna aprilie, depăşesc o perioadă de aşteptare de 90 de zile, iar cele mai multe solicitări sunt din afara judeţului, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea...
Brăila: DSP susţine că Centrul Judeţean de Glaucom nu este avizat de Ministerul Sănătăţii Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că investiţia Consiliului Judeţean (CJ) Brăila de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, respectiv Centrul Judeţean de Glaucom, nu are avizul Ministerul Sănătăţii pentru a funcţiona sub...
Brăila: Se pregăteşte deschiderea Centrului de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că se fac pregătiri pentru deschiderea Centrului de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului, departament care se află integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă...