Cele mai citite
 


Braşov: Consilierii de la Codlea donează indemnizaţiile de şedinţă pentru funcţionarea camerei de gardă
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii locali din municipiul Codlea au hotărât ca, începând de marţi, să doneze indemnizaţiile de şedinţă pentru a putea funcţiona o cameră de gardă la Spitalul municipal închis la data de 1 aprilie, a declarat, pentru AGERPRES, consilierul local Erwin Albu.
"De marţi va funcţiona în cadrul spitalului o cameră de gardă, în intervalul orar 8,00 - 20,00, pentru asigurarea unui serviciu de prim-ajutor pentru cetăţenii municipiului. Există obişnuinţa cetăţeanului de a veni la serviciul de urgenţă, iar cele 20 de cadre medicale - medici, asistente, infirmiere - care nu au fost repartizate de către Direcţia de Sănătate Publică Braşov în alte unităţi sanitare din judeţ vor sta la dispoziţia cetăţenilor. Tot de marţi va fi deschis şi un cont pentru cei care vor să facă donaţii pentru funcţionarea camerei de gardă", a susţinut Albu.
El a precizat că este posibil să fie şi sponsorizări, dar deocamdată din bugetul local nu pot fi acordate niciun fel de fonduri până nu se va face o rectificare bugetară în semestrul al doilea.
Erwin Albu a mai spus că există deja numeroase persoane interesate să închirieze spaţii în incinta spitalului pentru a asigura servicii medicale în sistem privat. "Probabil că, până la urmă, se va ajunge şi la închirierea unor spaţii din spital, având în vedere că unitatea medicală a fost reabilitată în ultimii ani şi s-au investit peste 200.000 de lei din bugetul local pentru modernizarea spitalului", a spus consilierul.
Pe de altă parte, el a ţinut să precizeze că manifestările de protest vor continua.
La sfârşitul săptămânii trecute, DN 1 a fost blocat în municipiul Codlea de cetăţenii municipiului care au protestat pentru a 10 oară nemulţumiţi că spitalul a fost închis.
Ministerul Sănătăţii a închis de la 1 aprilie, în judeţul Braşov, spitalele din municipiile Codlea şi Săcele şi pe cel din oraşul Victoria. AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Spitalul din Codlea are nevoie de cel puţin 60 de angajaţi pentru a fi redeschis Spitalul municipal Codlea are nevoie de cel puţin 60 de angajaţi - medici, asistente, infirmiere - pentru a se redeschide, a declarat, luni, pentru AGERPRES, dr. Claudia Coste, directorul instituţiei.
Braşov: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, amendat de Direcţia de Sănătate Publică cu 12.100 de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov (SCJU) a fost amendat de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) cu suma de 12.100 de lei pentru neregulile constatate în urma controlului efectuat la unitatea medicală, a declarat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Camelia...
Braşov: Aceeaşi situaţie, deocamdată, pentru spitalele închise Spitalele municipale din Săcele şi Codlea şi Spitalul orăşenesc din Victoria, închise de Ministerul Sănătăţii de la 1 aprilie, rămân deocamdată în aceeaşi situaţie, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Alexandru Bălescu.
Braşov: Un nou protest la Codlea împotriva închiderii spitalului Câteva zeci de persoane protestează din nou joi după-amiază în municipiul Codlea împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a închide de la 1 aprilie spitalul din localitate.
Braşov: Serviciu de Urgenţă prin SMS 113, pentru persoane cu dizabilitaţi de auz şi/sau de vorbire Persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire din judeţul Braşov şi Covasna vor avea posibilitatea apelării unui Serviciu de urgenţă prin SMS, la numărul 113, au anunţat joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Braşov, col. Mihai Şovăială...
Braşov: Facultatea de Medicină solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea locurilor pentru rezidenţiat Facultatea de Medicină din Braşov va înainta, în perioada următoare, Ministerului Sănătăţii un memoriu prin care solicită suplimentarea locurilor pentru pregătirea în rezidenţiat după ce Centrului din municipiu i-au fost alocate, în acest an, 48 de locuri din cele 124 solicitate, lucru care va afecta...