Cele mai citite
 


Campanie pentru sensibilizarea populaţiei cu privire la cei bolnavi de hemofilie
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reţeaua Info-Sănătate, alături de Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România, Baxter şi Farmaceutica Remedia, lansează campania "Am Hemofilie! Am nevoie de tratament!", se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES.
Campania se va desfăşura pe tot parcursul anului 2011, în instituţii medicale, spitale şi clinici private partenere Reţelei Info-Sănătate.
"Sperăm ca această campanie să sensibilizeze populaţia la problematica lipsei de sânge. Este un privilegiu să putem participa la salvarea unor vieţi omeneşti. Avem alături Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România, oameni cu o mare experienţă în domeniu, oameni de la care putem învăţa cu toţii că orice efort, oricât de mic sau de mare este el, merită făcut pentru a-ţi ajuta aproapele", declară psihoterapeut Gina Gheoca, Equity Partner Reţeaua Info-Sănătate, citată în comunicat.
La rândul său, Corneliu Poll, Field Force Manager Baxter, a subliniat, potrivit sursei, că această companie, împreună cu distribuitorul Farmaceutica Remedia, sprijină ca de fiecare dată bolnavii de hemofilie şi susţine strângerea de fonduri şi creşterea gradului de informare a populaţiei despre această patologie. "Un pacient cu hemofilie tratat corect este un om perfect normal! Să-i sprijinim împreună pentru a avea o şansă egală!", afirmă Corneliu Poll.
"Fiecare bolnav duce zilnic o luptă pentru viaţă. Hemofilicii însă nu sunt singuri. Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România îi ajută şi duce în numele lor bătălii cu sistemul pentru a convinge factorii de decizie că este vital să asigure bugetarea corectă a tratamentului hemofiliei. ANHR luptă pentru a iniţia schimbări care să ducă la îmbunătăţirea vieţii personale sau profesionale a acestora. Scopul este ca bolnavul de hemofilie să ajungă la un echilibru între viaţa şi controlul optim al bolii sale. De aceea, orice ajutor din partea dumneavoastră este binevenit. Numai împreună vom reuşi!", este îndemnul lui Nicolae Oniga, preşedintele ANHR.
Ziua Internaţională a Hemofiliei, 17 aprilie, este marcată peste tot în lume prin evenimente care oferă ocazia asociaţiilor de pacienţi şi centrelor de tratament de a populariza maladia, de a lansa iniţiative şi programe menite să ridice standardul de îngrijire a pacienţilor şi, mai ales, de a prezenta bilanţuri pozitive ale anului scurs de la precedenta Zi a Hemofiliei.
În România sunt aproximativ 1.800 de persoane cu hemofilie. Fondul alocat în acest an pentru boală a scăzut de la 50 de milioane lei la 34 de milioane de lei, a precizat Nicolae Oniga. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de strângere de fonduri lansată de Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România (ANHR) a lansat miercuri campania "Strângem kilometri pentru pacienţii cu hemofilie", prin care îşi propune să adune fondurile necesare organizării celei de a doua ediţii a "Academiei de Hemofilie".
Firea: România are cea mai scăzută cantitate de factor de coagulare din UE pentru bolnavii de hemofilie România este statul membru al Uniunii Europene cu cea mai scăzută cantitate de factor de coagulare pe cap de locuitor, bugetul alocat în 2014 fiind de 40,1 milioane lei, fonduri destinate nu doar pentru tratamentul hemofiliei, ci şi al talasemiei, în condiţiile unui minim necesar de 176 milioane lei...
Dolj: "Plantăm viaţa", campanie de prevenire a infecţiei cu HIV organizată de Spitalul de Boli Infecţioase Craiova La 25 de ani de la nedorită infectare nosocomială masivă a nou-născuţilor în România, luni, specialiştii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Victor Babeş' din Craiova au atras din nou atenţia asupra importanţei aplicării măsurilor de prevenire a infecţiei cu HIV la toate vârstele...
Campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara, demarată de Asociaţia 'Salvează Vieţi' Bucureşti, 2 dec /Agerpres/ - O campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara a fost lansată joi de Asociaţia Salvează Vieţi, prin aceasta propunându-se înfiinţarea primului centru de excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România...
Campania 'Cifrele înseamnă VIAŢA', organizată de Asociaţia Salvează Vieţi Asociaţia Salvează Vieţi dă startul campaniei ''Cifrele înseamnă VIAŢÃ'', în luna decembrie, aceasta fiind dedicată strângerii de fonduri pentru dotarea centrelor de hematologie din România cu camere sterile.
(Corespondenţă)Conferinţă de conştientizare privind cancerul la cap şi gât organizată de Daciana Sârbu şi Coaliţia pacienţilor bolnavi de cancer Bruxelles, 25 sep - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Eurodeputata PSD Daciana Sârbu a organizat marţi, în Parlamentul European, împreună cu Coaliţia Europeană a Pacienţilor Bolnavi de Cancer (ECPC), conferinţa 'Să acţionăm pentru cancerul 'vindecabil' care omoară jumătate dintre pacienţi'...