Cele mai citite
 


Cluj: Horea Uioreanu (PNL) cere şedinţă extraordinară a CJ pentru problemele din sănătate
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PNL Horea Uioreanu le cere membrilor PNL şi PSD din Consiliul Judeţean (CJ) Cluj să convoace o şedinţă de îndată a forului judeţean pentru a analiza 'situaţia dezastruoasă' din sistemul medical clujean.
Horea Uioreanu invocă, într-un comunicat de presă transmis marţi, problema Centrului de sănătate Mociu, dar şi alte probleme din domeniu.
'Le solicit consilierilor judeţeni liberali împreună cu cei social-democraţi să demareze procedurile privind convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Cluj în care să se discute situaţia dezastruoasă a sistemului de sănătate clujean, care are nevoie de o intervenţie de urgenţă, înainte de a fi prea târziu. Vreau ca în această şedinţă să se adopte o hotărâre privind preluarea Centrului de Sănătate din Mociu şi transformarea sa în secţie exterioară a Spitalului Clinic de Recuperare. Consider că e nevoie de această hotărâre deoarece cei în măsură să rezolve această problemă, premierul Emil Boc, ministrul sănătăţii Cseke Attila şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Păunel Tişe, nu au făcut nimic pentru a salva un spital care deserveşte 22 de mii de locuitori', a menţionat Horea Uioreanu în comunicat.
El aminteşte de alte câteva probleme pentru care se impune convocarea şedinţei CJ Cluj.
'Pe de altă parte, nici restul spitalelor aflate în subordinea Consiliului Judeţean Cluj nu se simt prea bine, exodul medicilor şi al asistentelor continuă, finanţarea este la pământ. Subfinanţarea spitalelor trebuie stopată, starea de sănătate a românilor impunând asigurarea de fonduri pentru reabilitarea clădirilor în care funcţionează spitalele, pentru medicamente şi pentru plata decentă a cadrelor medicale', mai spune deputatul clujean.
Pe 5 aprilie, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, declara, într-o conferinţă de presă, că a formulat o cerere către Ministerul Sănătăţii, în vederea preluării spitalului Mociu. 'Am decis şi am comunicat către minister acceptul de a prelua spitalul la Consiliul Judeţean, urmând să fie folosit ca secţie externă a Spitalului de Recuperare. În opinia noastră este important ca cele şase comune din zona Mociu să aibă în continuare acest spital', a spus Alin Tişe.
Sătenii din Mociu au rămas, de la începutul lunii, fără spitalul din localitate, care s-a desfiinţat în urma unei hotărâri de Guvern privind închiderea a peste 60 de unităţi din infrastructura de sănătate de la nivelul comunelor, din întreaga ţară. Pentru a împiedica desfiinţarea spitalului şi transformarea sa în azil de bătrâni, sătenii au organizat un protest, în urmă cu două săptămâni, iar primarul, viceprimarul şi şapte dintre consilierii locali au ameninţat că îşi vor da demisia dacă nu se va găsi o soluţie. Primarul Marton Horvath găsise ca soluţie transformarea Centrului de Sănătate din Mociu în secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean Cluj şi obţinuse şi asigurările conducerii acestei unităţi medicale că demersul poate fi realizat.
Spitalul din Mociu avea o capacitate de 30 de paturi, dintre care 10 la secţia Pediatrie, şi deservea aproape 22.000 de oameni, din şapte comune învecinate localităţii Mociu. În spital lucrau trei medici, cinci asistente şi alte 14 persoane.
AGERPRES/(AS - Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CJ Cluj preia Centrul de Sănătate Mociu, închis de Guvern Plenul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj a decis, joi, într-o şedinţă extraordinară, cu unanimitate de voturi, să ceară preluarea Centrului de Sănătate Mociu, după ce unitatea medicală fusese desfiinţată la începutul lunii prin Hotărâre de Guvern.
Cluj: Consiliul Judeţean va prelua Spitalul din Mociu, care a fost închis Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj a decis să preia Spitalul din Mociu, care a fost închis la începutul acestei luni, ca urmare a deciziei Guvernului.
Ministrul Cseke Attila a anunţat noi reguli în sistemul de organizare a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, miercuri, că începând de la 1 iunie, au fost introduse două reguli importante în sistemul de organizare a spitalelor.
Cluj: Bloc operator ultramodern, inaugurat la Clinica de Neurochirurgie Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj dispune, începând de vineri, de un nou bloc operator, cu cinci săli de intervenţie chirurgicală dotate cu aparatură ultramodernă, proiectul pentru realizarea acestuia totalizând două milioane de euro, care au fost alocaţi de Consiliul...
Cluj: Consiliul Judeţean a primit asigurări de la ministrul sănătăţii pentru redeschiderea unui spital rural Ministrul sănătăţii, Vasile Cepoi, este de acord cu redeschiderea unui spital rural, potrivit unei informări a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul din Teaca, transformat în azil de bătrâni, ar putea fi preluat de CJ Consilierii judeţeni ai PSD şi PNL au decis să înainteze Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud un proiect de hotărâre prin care spitalul din comuna Teaca, recent desfiinţat de Ministerul Sănătăţii, să fie preluat de autoritatea judeţeană, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.