Cele mai citite
 


Cluj: Populaţia este mulţumită de serviciile medicilor, nu şi de sistemul sanitar, spune Adriana Dâncu (IRES)
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Populaţia este mulţumită de serviciile medicilor, dar are o profundă insatisfacţie faţă de condiţiile oferite de sistemul sanitar din România, a declarat, marţi, directorul de cercetare al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), Adriana Dâncu, la seminarul cu tema "Sistemul de asigurări de sănătate în colaps! Asigurările private de sănătate o alternativă?".
Directorul de cercetare al IRES a evidenţiat că aprecierea faţă de medici se răsfrânge asupra percepţiei generale asupra sistemului sanitar, dar există şi reversul medaliei - percepţia negativă asupra sistemului sanitar o poate influenţa pe cea asupra performanţei medicilor.
"Este foarte important ca aceste două aspecte ale îngrijirii medicale să fie la un nivel comparabil de performanţă. Cetăţenii spun că, în acest moment, nu se întâmplă acest lucru. Cele mai mari nemulţumiri ale populaţiei se referă la faptul că nu i se oferă suficiente facilităţi atunci când are nevoie de îngrijiri medicale. Adică oamenilor nu li se pare normal să fie nevoiţi să contribuie în plus cu bani, de vreme ce este vorba de un sistem public de sănătate", a arătat directorul de cercetare al IRES, la seminarul organizat de IRES, împreună cu Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) şi Primăria Cluj-Napoca.
Adriana Dâncu a precizat că IRES o realizat o serie de studii care relevă gradul de mulţumire a populaţiei faţă de serviciile medicale şi faţă de aspecte punctuale din cadrul sistemului medical.
"Este important să se ţină cont de evaluarea clienţilor, în orice fel de serviciu sau în orice sistem. De regulă, în sistemul public de sănătate nu se ţine cont de aceste aspecte. Prin studiile pe care le efectuăm încercăm să oferim o perspectivă a populaţiei faţă de modul în care i se acordă îngrijirile medicale şi a nevoilor sale reale de îngrijire. Am constatat că performanţa medicilor îi mulţumeşte mult pe pacienţi, la fel şi serviciile acordate de aceştia", a arătat Adriana Dâncu.
În opinia sa, asigurările private de sănătate ar putea fi o alternativă, cu condiţia să fie bine puse la punct.
"Tema seminarului de azi vizează să releve tocmai dacă acest sistem privat funcţionează, iar dacă nu este aşa să vedem care sunt soluţiile pentru a pune acest mecanism în mişcare", a declarat Adriana Dâncu. AGERPRES/ (A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: În România sunt prea multe Case de Asigurări de Sănătate, susţine preşedintele CFM Cluj Preşedintele Camerei Federative a Medicilor (CFM) Cluj, medicul Victor Eşanu, afirmă că numărul actual de Case de Asigurări de Sănătate (CAS) din România, care se ridică la 42, este mult prea mare raportat la populaţia ţării.
Cluj: Sistemul privat de sănătate, un rol complementar la cel public, susţine directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Cristiana Ciortea, apreciază că sistemul privat de sănătate poate avea doar un rol complementar la cel public şi nu trebuie să se treacă de la o extremă la alta, adică de la sistemul sanitar public, care şi-a dovedit limitele, la unul privat, care...
Cluj: Dezbatere pe tema proiectului legii sănătăţii şi principiilor organizării sistemului sanitar Responsabili din sistemul sanitar din mai multe judeţe din Transilvania, reprezentanţi ai partidelor politice, autorităţilor locale şi organizaţiilor sindicale din sănătate au participat, sâmbătă, la o dezbatere pe tema proiectului noii legi a sănătăţii şi principiilor care ar trebui sa stea la baza...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Cluj: Noul sistem de finanţare nu avantajează CJAS, afirmă conducerea instituţiei Cluj-Napoca, 16 ian /Agerpres/ - Aproximativ 50% din bolnavii trataţi în spitalele din Cluj-Napoca vin din alte judeţe, iar noul sistem de finanţare a serviciilor medicale, aplicat din acest an, nu avantajează Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, susţine preşedintele - director general al CJAS Cluj...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.