Cele mai citite
 


Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate, a declarat marţi pentru AGERPRES, liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Acesta a menţionat că nici cadrele medicale şi nici pacienţii de la Vâlcele nu vor să se mute la Întorsura Buzăului - primii pentru că nu au banii pentru navetă, iar cei din urmă, pentru că nu le prieşte clima rece din acea zonă, drept urmare sunt decişi să continue protestele începute în urmă cu mai bine de o săptămână până când vor determina Ministerul Sănătăţii să renunţe la acest proiect.
'Joi, după întâlnirea membrilor Consiliului Naţional al Sanitas, vom picheta sediul Ministerului Sănătăţii şi ni s-a promis că vom fi primiţi de ministrul Cseke Atilla pentru o discuţie pe tema spitalelor restructurate, în cadrul căreia fiecare judeţ îşi va prezenta situaţia, iar eu voi vorbi despre Spitalul de la Vâlcele', a declarat Vasile Neagovici.
În cursul zilei de marţi, Vasile Neagovici a condus un grup de protestatari care a pichetat timp de o oră sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti, în încercarea de a stopa mutarea Spitalului din Vâlcele.
'La protest au fost prezenţi aproape 80 de oameni, cadre medicale de la Vâlcele, membri Sanitas, dar şi membri ai Asociaţiei distroficilor muscular din România care locuiesc în jurul Capitalei. Mulţi dintre bolnavii internaţi la Vâlcele, care sunt în cărucioare, ar fi vrut să ni se alăture, dar i-am lămurit că pentru starea lor de sănătate e mai bine să rămână acasă', a declarat Neagovici, în cadrul unei convorbiri telefonice.
Potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii, managementul Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele ar urma să fie preluat de Spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna, iar activitatea medicală să fie mutată la Întorsura Buzăului, unde există un spital nou în care s-au investit aproape 3 milioane de euro, dar care nu a funcţionat nici măcar o singură zi pentru că nu are dotarea necesară şi nici medici.
Consilierul ministrului Sănătăţii, Vass Levente a declarat recent la Sfântu Gheorghe, pentru AGERPRES, că decizia mutării Spitalului este corectă şi va fi în beneficiul pacienţilor.
Vass Levente a mai adăugat că Spitalul de patologie neuromusculară tratează bolnavi din întreaga ţară şi nu pe localnici, prin urmare nu se pune problema de a lăsa localitatea Vâlcele fără asistenţă medicală. În plus, un mare câştig al acestei schimbări va fi faptul că la Întorsura Buzăului va putea fi înfiinţată pe lângă secţia de boli cronice, respectiv de patologie neuromusculară, şi o secţie pentru boli acute pentru localnici, care în momentul de faţă trebuie să străbată circa 40 de kilometri până la Sfântu Gheorghe sau la Braşov pentru tratamente şi investigaţii medicale complexe.
În ultimele săptămâni, cadrele medicale şi pacienţii de la Spitalul de patologie din Vâlcele au protestat timp de mai multe zile împotriva mutării Spitalului şi au pichetat în una din zile sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe. AGERPRES/(AS -Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Protest al angajaţilor şi pacienţilor de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele în faţa Prefecturii Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în încercarea de a determina conducerea Ministerului Sănătăţii să renunţe la decizia de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului...
Covasna: Angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele au reluat protestele Cadrele medicale şi bolnavii internaţi la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva mutării acestei unităţi medicale la Întorsura Buzăului.
Covasna: Pacienţii şi angajaţii Spitalului din Vâlcele pregătesc noi proteste împotriva mutării la Întorsura Buzăului Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară "dr. Horia Radu" din Vâlcele se pregătesc din nou să iasă în stradă, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Covasna: Protestele au fost reluate la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni dimineaţă protestele împotriva închiderii acestuia şi relocării activităţii la Întorsura Buzăului.
Covasna: Pacienţii şi cadrele medicale de la Spitalul din Vâlcele au reluat protestele Aproximativ 80 de pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.