Cele mai citite
 


Covasna: Sanitas a obţinut sentinţă definitivă şi irevocabilă împotriva diminuării salariilor cu 25%
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 150 de cadre medicale de la Spitalul orăşenesc Covasna şi de la Centrul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, care s-au adresat justiţiei pentru a-şi recupera banii pierduţi după tăierea cu 25% a salariilor, au obţinut sentinţe definitive şi irevocabile, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, care i-a reprezentat în instanţă.
Acesta a precizat că sentinţele au fost date de Tribunalul Covasna şi au rămas definitive şi irevocabile, deoarece nu au fost recuzate în termen.
''Nu s-a formulat recurs, iar după ştiinţa mea sunt primele sentinţe definitive şi irevocabile pronunţate până acum la nivel naţional. (...) Urmează să facem notificări către conducerile spitalelor pentru a se plăti salariaţilor banii cuveniţi'', a declarat liderul sindical, potrivit căruia suma totală ce va trebui achitată celor 150 de angajaţi, reprezentând reducerea cu 25% a salariilor pe şase de luni, se cifrează la aproximativ 500.000 de lei.
Neagovici a mai adăugat că victoria dobândită de Sindicatul Sanitas Covasna va putea constitui un precedent şi pentru alte cauze similare şi este dispus să pună la dispoziţia colegilor din ţară motivaţiile cu care s-au prezentat în instanţă pentru a-i ajuta să-şi recupereze şi ei banii pierduţi în vara anului trecut. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Sindicatul Sanitas, împotriva relocării spitalului TBC la Vâlcele Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna se opune mutării Spitalului TBC din Sfântu Gheorghe în localitatea Vâlcele, susţinând că locaţia nu este potrivită.
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...
Covasna: Pacienţii şi cadrele medicale de la Spitalul din Vâlcele au reluat protestele Aproximativ 80 de pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Covasna: Plângere împotriva statului român la CEDO pentru închiderea Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele Asociaţia Distroficilor Muscular din România (ADMR) şi Sindicatul Sanitas Covasna vor să cheme în judecată statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg pentru închiderea spitalului de patologie neuromusculară din localitatea Vâlcele şi mutarea lui la Întorsura Buzăului...
Covasna: Protestele au fost reluate la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni dimineaţă protestele împotriva închiderii acestuia şi relocării activităţii la Întorsura Buzăului.