Cele mai citite
 


Emilia Groza (CAS Cluj): Asigurările private de sănătate nu sunt deloc o alternativă la cele sociale
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Cluj, Emilia Groza, consideră că asigurările private de sănătate nu pot fi în niciun caz o alternativă la cele sociale, dată fiind situaţia economică actuală a ţării şi situaţia financiară precară a populaţiei.
"Cele două sisteme trebuie să funcţioneze în armonie şi complementaritate. Este nevoie de asigurări sociale de sănătate. Un asigurator privat nu va plăti niciodată servicii medicale acordate pentru cei ce nu îşi plătesc contribuţia financiară sau pentru cei ce sunt asiguraţi fără plata sumelor aferente. Şi sunt foarte mulţi cetăţeni în această situaţie, iar de aici pleacă şi dezechilibrul dintre venituri şi cheltuieli în sistem", a afirmat, marţi, preşedintele director general al CAS Cluj, adăugând că Legea 95/2006 prevede că asigurările voluntare de sănătate pot coexista, în armonie şi în interesul cetăţenilor, cu asigurările sociale.
Prezentă la seminarul cu tema "Sistemul de asigurări de sănătate în colaps! Asigurările private de sănătate o alternativă?" organizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), împreună cu Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) şi Primăria Cluj Napoca, Emilia Groza a arătat că nu a apărut încă metodologia de aplicare a titlului 10 din Legea 95/2006, iar apariţia sa va fi o condiţie esenţială pentru dezvoltarea asigurărilor private de sănătate. Totodată, definirea pachetului de servicii minimale în sănătate este necesară.
"Meritele sistemului social de asigurări de sănătate trebuie să fie recunoscute înainte de a i se aduce critici. Măcar atât dacă nu mai mult. Trebuie să pornim de la cel mai important element: schimbarea mentalităţii populaţiei. În 2001, când am intrat în acest sistem, populaţia era complet dezinteresată să fie asigurată în sistemul de sănătate. În 2011, situaţia este total diferită, iar meritul instituţiei pe care o reprezint este relevat în această privinţă. Plata contribuţiei pentru sănătate era înainte ultima problemă pe care o aveau angajatorii. În prezent, nu mai este la fel. Pe de altă parte, noi am insistat, tot timpul, asupra nevoii ca fiecare cetăţean să îşi verifice calitatea de asigurat", a evidenţiat preşedintele director general al CAS Cluj. AGERPRES/(A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franks (FMI): O reducere a contribuţiilor de asigurări de sănătate ar agrava problema sistemului sanitar din România Sistemul sanitar din România nu are nici acum suficiente fonduri, iar o eventuală reducere a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate ar agrava şi mai mult problema, a declarat luni, la Banca Naţională a României /BNR/, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional /FMI/, Jeffrey Franks.
Mureş: Cardul de asigurări de sănătate va fi testat pe aproape 220 de beneficiari de servicii de dializă Casa de Asigurări de Sănătate Mureş urmează să demareze procedura de distribuire a cardurilor de asigurări sociale de sănătate, care vor fi testate în cazul a 213 pacienţi care beneficiază de dializă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Rodica Biro, director în cadrul instituţiei.
Cluj: În România sunt prea multe Case de Asigurări de Sănătate, susţine preşedintele CFM Cluj Preşedintele Camerei Federative a Medicilor (CFM) Cluj, medicul Victor Eşanu, afirmă că numărul actual de Case de Asigurări de Sănătate (CAS) din România, care se ridică la 42, este mult prea mare raportat la populaţia ţării.
Cluj: Clujenii nu se înghesuie la CAS pentru plata asigurărilor Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Cluj a notificat până în prezent doar o cincime din cele peste 35.000 de persoane care trebuie să se prezinte la sediul instituţiei pentru a-şi clarifica situaţia de asigurat, potrivit Legii 95/2006.
Sălaj: Director interimar la Casa de Asigurări de Sănătate Directorul de Relaţii Contractuale al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Marius Tăutu, a fost numit joi pe postul de director general interimar al instituţiei menţionate, după ce cu o zi înainte fostul director Cladiu Bârsan primise un ordin de revocare din funcţie.
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.